UA | RU
25 січня 2023, 19:50

Авіація ЗСУ за день завдала 16 ударів по позиціях ворога, — Генштаб

фото з відкритих джерел

Російські військові протягом добу обстріляли десятки мирних населених пунктів в Україні. Тим часом наші захисники знищили російські літак та гелікоптер

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на зведення Генштабу ЗСУ.

Протягом 25 січня росіяни завдали 21 авіаційний та 5 ракетних ударів. Також ворог здійснив 27 обстрілів з РСЗВ.

Окупанти продовжують вести наступальні дії на Бахмутському напрямку, при цьому зазнаючи численних втрат. На Лиманському та Авдіївському напрямках вели безуспішні наступальні дії, усі ворожі атаки відбиті. На решті напрямків противник обороняється.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках суттєвих змін немає, ворожих наступальних угруповань не зафіксовано. Ворог обстріляв з артилерії райони понад двадцяти населених пунктів. Серед них — Михальчина Слобода, Леонівка і Ясна Зоря Чернігівської області та Бударки, Ветеринарне, Гатище, Вовчанськ, Красне Перше, Нескучне та Стрілеча у Харківській області.
  • На Куп’янському напрямку росіяни атакували Синьківку, Іванівку, Котлярівку і Табаївку Харківської області та Стельмахівку у Луганській області.
  • На Лиманському напрямку ворог обстріляв Макіївку, Площанку, Червонопопівку і Невське Луганської області та Ямполівку - Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку під ворожий вогонь потрапили 17 населених пунктів. Зокрема, Спірне, Бахмут, Ступочки, Білогорівка, Красна Гора, Кліщіївка та Курдюмівка у Донецькій області.
  • На Авдіївському напрямку противник обстріляв Авдіївку, Первомайське, Невельське, Красногорівку, Мар’їнку та Новомихайлівку Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку росіяни атакували з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Богоявленки, Пречистівки та Золотої Ниви у Донецькій області.
  • На Запорізькому напрямку від танкового та артилерійського вогню постраждали райони 20 населених пунктів. Серед них - Времівка, Вільне Поле і Новопіль Донецької області та Мала Токмачка, Новоданилівка і Оріхів у Запорізькій області.
  • На Херсонському напрямку окупанти атакували з артилерії 16 населених пунктів, зокрема, Гаврилівку, Дудчани, Качкарівку, Білозерку, Новокаїри, Републіканець та Херсон.

Тим часом у Горлівці Донецької області ворог примушує працівників місцевих так званих республіканських підприємств отримувати паспорти РФ. У разі невиконання вимог до 1 березня 2023 року, працівників буде звільнено.

Росіяни продовжують здійснювати тиск та залякувати місцеве населення на тимчасово окупованих територіях. Так, у Джанкойському районі (Крим) загарбники провели обшуки в помешканнях понад 20 сімей кримських татар та здійснили 6 арештів, нібито через підозру у підготовці диверсій та терактів.

Українська авіація протягом 25 січня завдала 14 ударів по районах зосередження росіян та 2 удари по позиціях їхніх зенітно-ракетних комплексів.

Окрім того, Сили оборони знищили ворожий літак Су-25, гелікоптер Ка-52 та 2 безпілотники типу "Орлан-10". Тим часом наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 пункт управління, 9 районів зосередження живої сили та 3 склади боєприпасів противника.

Як повідомлялося раніше, українські бійці покинули Соледар, аби зберегти життя особового складу та закріпилися на підготовлених позиціях.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
В полі на Харківщині знешкодили близько 250 протипіхотних мін
25 квітня 2024, 03:54
ВРУ підтримала розмитнення авто в Дії: деталі
25 квітня 2024, 03:00
У спальному районі Запоріжжя перекинувся мікроавтобус
25 квітня 2024, 02:00
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, – міністр
25 квітня 2024, 01:14
На Вінниччині чоловіка, який ремонтував каналізацію, на смерть засипало ґрунтом
25 квітня 2024, 00:45
Здетонувала вибухівка: у Миколаєві постраждали п'ятеро рятувальників
25 квітня 2024, 00:05
ДТП на Черкащині: одна людина загинула, ще одна – в лікарні
24 квітня 2024, 22:41
США таємно передали Україні ракети ATACMS, а ЗСУ вже застосували їх
24 квітня 2024, 21:43
Росіяни розстріляли жінку на Херсонщині, а після намагалися спалити її будинок
24 квітня 2024, 21:26
Уряд заборонив пересилати за кордон паспорти чоловіків призовного віку
24 квітня 2024, 20:48