UA | RU
28 жовтня 2024, 09:26

У рівненській лікарні на шостий день після мобілізації помер чоловік

фото з відкритих джерел

В лікарні у Рівному раптово помер нещодавно мобілізований чоловік. Чоловіка мобілізували 16 жовтня, а уже 22 він помер. Своєю чергою, родичка померлого стверджує, що його побили

Про це написала Марія Процик, родичка померлого солдата Юрія Процика, у Facebook, передає RegioNews.

Жінка розповіла, що її родича затримали в місті Новояворівськ та відвезли у військову частину Львова 16 жовтня. А уже на наступний день він зателефонував батькам та повідомив, що його везуть у Рівне.

За її словами, під час телефонних розмов у родичів склалося враження, що чоловік говорить "у стані марення", його мовлення було незв'язне.

"Батькам вдалося з'ясувати, що він закритий у якомусь приміщенні із ще одним чоловіком, який повідомив їх точну локацію", - розповіла жінка та зазначила, що востаннє з Юрієм Проциком родичі говорили 19 жовтня, наступного дня він уже не виходив на зв'язок.

Хвилюючись за сина, батьки вирішили поїхати у військову частину, але там сказали, що їхнього сина у частині немає.

"На прохідній жінка обмовилась, що одного із призовників відвезли у психіатричну лікарню, але уточнивши із командуванням, повідомила, що це не їхній син. Батьки в стані шоку і ступору повернулися додому", – розповідає Марія Процик.

Тільки 22 жовтня родичі з'ясували, що Юрія доставили до Рівненського наркологічного диспансеру, але згодом він був переведений у Рівненську обласну клінічну лікарню.

23 жовтня батькам зателефонували з лікарні і повідомили, що їхній син помер 22 жовтня. Причини смерті обіцяли повідомити після судмедекспертизи. Згодом з'ясувалося, що у висновку причиною смерті зазначено "поліорганну недостатність, гострий геморагічний панкреатит, панкреонекроз".

Однак Марія Процик заявляє, що на тілі її родича є сліди побоїв, які не вказані у висновку судово-медичної експертизи. Коментарів щодо інциденту від ТЦК наразі не було.

Нагадаємо, у Полтавському районі 22 жовтня знайшли тіло чоловіка в одному з приміщень пункту попереднього збору військовозобов'язаних.

Чоловік раніше був засуджений за ухилення від мобілізації, до пункту збору його привезли поліцейські через перебування у розшуку. За даними ТЦК, він учинив самогубство, слідів насильства на тілі не було.

За даними ЗМІ, чоловіка знайшли повішеним у вбиральні у Щербанівській громаді. Згодом судово-медична експертиза підтвердила, що чоловік помер внаслідок самогубства.

24 жовтня 2024
Життя після ТЦК: як мобілізованих по-новому навчатимуть захищати Україну
Нещодавно у Головному управлінні доктрин і підготовки Генштабу ЗСУ визнали, що за останні місяці мобілізаційний потік зазнав зменшення. Цей та інші супутні фактори стимулювали керівництво Збройних сил...
17 жовтня 2024
План перемоги Зеленського: як експерти оцінюють ініціативу президента
Напередодні президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді план перемоги над росією. Цей документ містить п’ять основних пунктів щодо того, як змусити рф припинити війну і за словами очіль...
10 жовтня 2024
Після війни в Україні залишаться не більше 25 млн людей – соціолог Володимир Паніотто
Скільки сьогодні громадян в Україні, чому підвищення народжуваності дасть економічний ефект лише за 20 років і чому без мігрантів з інших країни буде неможливо відновити Україну — про все це RegioNews...
04 жовтня 2024
Щоденні атаки "шахедів": нова тактика росіян чи економія ракет?
Протягом вересня росіяни щодоби запускали в бік України свої бойові дрони. Це своєрідний антирекорд для нашої країни, адже досі таких щоденних масштабних атак не було жодного місяця з початку повномас...