UA | RU
02 листопада 2023, 13:30

Випадки гепатиту А зафіксували і на Прикарпатті – коментар обласного санлікаря

фото: pixabay.com

Випадки госпіталізації пацієнтів із гепатитом А в Івано-Франківській області – поодинокі. Спалаху захворювання у регіоні немає

Про це повідомив головний санлікар Івано-Франківської області Руслан Савчук у Facebook, передає RegioNews.

Він прокоментував інформацію про те, що в Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні перебувають 7 пацієнтів із діагнозом гепатит А.

"Повідомляю: всі ці випадки зареєстровані від 13.10 - до 01.11.2023р. та вважаються спорадичними (поодинокими). На даний час спалаху гепатиту А в нашій області не спостерігаємо", – написав Савчук.

Він запевнив, що це не спалах захворювання.

"Ми щодня моніторимо епідемічну ситуацію і у разі зростання захворюваності інформуватимемо громадськість та органи влади для вжиття заходів", – додав санлікар.

1 листопад гепатит А виявили у ще одній області України – Івано-Франківській. Наразі в обласній клінічній інфекційній лікарні перебувають семеро людей із підтвердженим діагнозом.

Про це у коментарі порталу Суспільне повідомила заступниця генерального директора медустанови Наталія Дьоміна.

Вона розповіла, що серед заражених – троє дітей молодшого шкільного віку.

"Діти – у віці шести-семи років. Є такі, що у 5-6 класах. Усі пацієнти з Івано-Франківська. Всі в стані середньої важкості. Важких немає. Є хворі, яких госпіталізували 31 жовтня та 1 листопада", – сказала Дьоміна.

За її словами, на Івано-Франківщині є умови для поширення цієї інфекції.

"Гепатит А має циклічність у п'ять-сім років. У нас останні спалахи цієї хвороби реєструвалися у 2017-2018 роках. Якщо порівнювати з 2022 роком, то є ріст захворюваності... Загалом у нашій області інтенсивність епідеміологічного процесу в середньому вища, ніж по Україні", – зазначила Дьоміна.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Вінницькій області виявили понад 200 випадків захворювання на гепатит А.

Пізніше головний санітарний лікар Ігор Кузін наголосив, що така кількість захворювань - це надзвичайна ситуація обласного масштабу.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності