UA | RU
16 квітня 2024, 15:25

Без допомоги США немає шансів перемогти, – Зеленський про затримку постачання зброї

Фото: ОП

Наразі Україна не має необхідного озброєння, щоб успішно протистояти російським окупаційним військам. Без військової підтримки США, без подальшого постачання зброї окупанти щодня відкидатимуть ЗСУ

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю PBS, передає RegioNews.

Важливість допомоги США для України

"Скажу відверто, без цієї підтримки у нас не буде шансів на перемогу. Потрібно бути набагато сильнішим за свого ворога. Сьогодні по кількості артилерійських снарядів співвідношення один до 10. Літаків – один до 30. Чи зможемо ми втриматися? Ні. У будь-якому випадку з цією статистикою вони відштовхуватимуть нас щодня. Аби захистити 100% того, що під нашим контролем, нам потрібно було б перейти до співвідношення 10 до 10", – наголосив Володимир Зеленський.

Президент пояснив, що Україна не просить у союзників передати якусь "особливу зброю", 300 або 500 літаків. Водночас, за його словами, Росія використовує лише на українській території близько 300 літаків.

Він сподівається, що найближчими днями чи тижнями Конгрес США ухвалить позитивне рішення про виділення фінансування на військову допомогу для України. За словами президента, існує простий план, який дозволить знищити росіян на території нашої держави.

"Як ми можемо їх знищити? План дуже простий, це зрозуміло. Є певна зброя, яка дозволяє йти вперед. Існує спеціальна зброя для захисту неба, яка його розблокує. До того ж, усі партнери це мають. Це план того, що нам дійсно дуже потрібно", – підсумував президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що росіянам вдалося знищити Трипільську ТЕС, оскільки в України повністю закінчились ракети для її захисту.

Напередодні Володимир Зеленський призначив ексзаступника глави МЗС Миколу Точицького заступником глави Офісу президента.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності