UA | RU
17 березня 2024, 11:51

Помер український політик Геннадій Москаль

Фото: hsc.gov.ua

У віці 73 років помер український політик, колишній голова Закарпатської обласної державної адміністрації та Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль

Про це у Facebook написав народний депутат Микола Княжицький, повідомляє RegioNews.

"Після важкої хвороби помер Геннадій Москаль. Вічна памʼять. Співчуття родині. Він займав багато державних посад, був справжнім патріотом і людиною талановитою", - написав Княжицький.

У грудні Геннадію Москалю виповнилось 73 роки.

Довідка

Геннадій Москаль народився 11 грудня 1950 року у селі Задубрівка, що у Чернівецькій області. З 2007 народний депутат України VI та VII скликань.

З червня 2001 року по вересень 2002 року - голова обласної державної адміністрації у Закарпатській області.

З листопада 2005-го – голова Луганської облдержадміністрації.

З 9 січня 2007 року був заступником голови Служби безпеки України під керівництвом в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка.

Восени 2007 року на дострокових парламентських виборах став народним депутатом України від блоку Наша Україна – Народна самооборона.

У 2011–2013 входив до складу політичної партії "Фронт Змін", однак після її вливання до "Батьківщини" перейшов з іншими однопартійцями до нової партії, отримавши місце у політичній раді "Батьківщини".

З грудня 2012 перший заступник голови комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації з 5 березня 2015. З 15 липня 2015-го по 11 червня 2019-го - знову голова Закарпатської ОДА.

Яскраві цитати Геннадія Москаля

Геннадій Москаль ніколи не добирав слів, незважаючи на телекамери, опонентів і прямі ефіри. На посаді очільника Луганщини, Москаль на повну використав свої лексичні можливості. Вочевидь на Закарпатті його словниковий запас поповниться місцевими діалектизмами
"Я думаю, что неадекватных людей не нужно абсолютно выбирать. Дибил он, так и напишите, пусть подаст еще второй диск. Какой дурак его выбрал?"

"Ви вчора прийшли в прямий ефір ТРК "Чернівці" і єдине, що сказали, що Вас назвали "поцом", так це дуже сказано м’яко. По-буковинськи це називається "фулей" самий настоящий, або "шльопель". Михайлішин – "поц".

"У здорової людини логіки в цьому нема, якщо у них хвора голова.. ну тільки у хворої голови могла родитись така уява, як "ДНР", "ЛНР" і інша гидота."

"Хто? Та насрав я на Вашого Сашка Білого."

"Я не палата №6 и делаю все, чтобы туда не попасть."

Москаль з "журналістом" у Чернівцях

"Ти від кого? Від СБУ, чи від МВС, ану кажи чесно! З 7-ї служби, чи з якої? З якої? Чого дивишся на мене, як баран на нові ворота? Скажи. Пішов ти на х*й зі своїм телеканалом, ти поняв мене, чи ні? Іди к й**ой матері. Ну шо ти ще хочеш почути від мене? Провокатор х*єв. Так, якого ти х*я до мене при**вся, якщо ти не до мене підійшов. Ти шо дов**б?"

Спілкування з екс-нардепом від "Партії регіонів" Оленою Бондаренко

"Цей спектакль не для слабонервных. Очередна від Януковича партія. Той звідти х**ню говорить, ця звідси. Ваш "Партія регіонів" вже зат**ала всіх, а Ви хочете нас тоже. Не получится. До побачення, приходьте ще, щоб не останній раз ми Вас бачили. Можете чоловіку устраівать такі сцени, а не мені"

Спілкування з політологом Олегом Соскіним в прямому ефірі

"Я не знаю, хто там говорив такий розумний про "Лугандонію". Виходить, шо, ну це дібіл міг тільки таке сказати. Тут живуть жителі Луганської області, а не "Лугандонії". Хто це говорив, то сам га**он кончений. Приїдь сюда і іди воюй, а не виступай по телевізору."

Москаль пояснює місцевим прихильникам сепаратистів, хто почав війну на Донбасі

"Не сотвори себе кумира – написано в Библии. Сотворили? Вот полюбуйтесь на последствия. "Партия регионов" подожгла Донбас и вот эти ваши п**ры, извините, удрали первыми с районного совета, где они есть?"

Москаль спілкується з військовими

"Скажіть, суки, коли війна закінчиться?"

"Голова ради, який лишився на тій території Перевальського – це єдиний населений пункт, пише щоб я йому виплатив зарплату за всі ті місяці. Ну я йому резолюцію написав: х*й йому в рот, а не.."

"Слушай, перестань мне тут истерику устраивать. Смотри, чтоб мы тебя тут не взяли да не зах**ачили. Кончай мне тут х**ней заниматься. Иди к врачу обратись, если у тебя с головй нет впорядке. Понял меня? Ті, б**ь, меня на горло не бери. Бо я тебя возьму. Ану иди на хрен отсюда. Хрен моржовый."

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності