UA | RU
11 листопада 2020, 13:30

У Раду вже внесли 13 законопроектів, які мають вирішити кризу з КСУ

Протягом цього тижня і наступного понеділка будуть розглянуті всі законопроєкти
Протягом цього тижня і наступного понеділка будуть розглянуті всі законопроєкти
Фото з відкритих джерел

Станом на вівторок, 10 листопада, у Верховній Раді зареєстровано 13 проєктів закону, присвячених розв'язанню проблеми з Конституційним судом.

Про це в середу, 11 листопада, повідомила заступник голови комітету з питань антикорупційної політики Олена Мошенець, передає RegioNews з посиланням на УНН.

Так, зокрема, один з них є альтернативним до законопроєкту голови парламенту Дмитра Разумкова, а ще два - до документа президента Володимира Зеленського.

"Станом на вчора було 13 зареєстрованих законопроєктів (основні та альтернативні), до президентського подано два альтернативних (авторства Гончаренко і Дубінського), до законопроєкту спікера тільки один альтернативний Дубінського. Останній вчора був розглянутий на комітеті з антикорупційної політики і більшістю членів комітету відхилений", - сказала Мошенець.

Вона додала, що протягом цього тижня і наступного понеділка будуть розглянуті всі законопроєкти.

За її словами, один з суддів КС у своєму висновку зазначив, що суд ще в 2015 році отримав клопотання від нардепів щодо конституційності окремих положень закону "Про попередження корупції" та ст. 366-1 КК України. Проте тоді у колегії не знайшлося часу, щоб розглянути це питання. 27 жовтня КС виніс рішення за новим зверненням депутатів.

"Конституційний суддя звертає увагу на те, що дуже дивно, що ці два провадження не об'єднали в одне і дуже дивно, що не розглядалося досі, а зараз розглядалося дуже швидко. Цікаво те, що дуже багато людей перегукуються, є одними й тими ж депутатами (автори подання, - ред.), які були у восьмому скликанні і є зараз в дев'ятому. Я нарахувала приблизно близько 14 точно", - сказала Мошенець.

Раніше стало відомо, коли Рада може розглянути законопроєкт Разумкова щодо КСУ.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики