UA | RU
27 червня 2024, 16:43

В Одесі викрили сімох блогерів, які "зливали" російськи спецслужбам локації ТЦК

фото: СБУ

В Одесі Служба безпеки викрила мережу блогерів, які співпрацювали зі спецслужбами Росії. Зловмисники намагалися зірвати мобілізацію та «зливали» ФСБ розташування військових ЗСУ на території міста. Затриманим загрожує до до восьми років ув'язнення

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає RegioNews.

Фігуранти знімали провокативні стріми та публікували фейкові повідомлення про українських військових і представників ТЦК та СП.

Також блогери поширювали координати блокпостів та маршрути переміщення мобільних груп місцевих військкоматів. Загарбники могли використати цю інформацію для підготовки ударів по місцях зосередження українських захисників.

СБУ зірвала плани окупантів. Серед затриманих – подружжя одеситів, яке "зливало” локації ЗСУ до проросійського Телеграм-каналу із загальною аудиторією понад 200 тисяч користувачів.

"За наявними даними, цей інтернет-ресурс адмініструють представники фсб, які таким чином збирають інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони. Окрім подружжя СБУ затримала ще одного місцевого жителя, який зливав інформацію у цей же Телеграм-канал", — йдеться в повідомленні.

Також правоохоронці затримали чотирьох мешканців Одеси, які намагалися зірвати мобілізацію через дописи у спеціалізованих групах і чат-ботах популярних месенджерів.

"Серед них – адміністратор регіонального Телеграм-каналу із 15-тисячною аудиторією. Там фігурант поширював актуальні локації військовослужбовців ТЦК і закликав своїх підписників долучатися до підривної діяльності на користь рф", — додали в СБУ.

Під час обшуків фахівці вилучили у фігурантів мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами злочинних дій.

Наразі затриманим повідомили про підозру в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала у Дніпрі прихильника рашизму, який передавав ворогу геолокації ЗСУ та публічно закликав до захоплення влади в Україні.

Також повідомлялося, що Служба безпеки зірвала спробу ФСБ отримати актуальні геолокації передислокованих заводів оборонно-промислового комплексу Запоріжжя та затримала ворожого інформатора.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...