UA | RU
10 квітня 2024, 15:39

Житель Одещини, який жорстоко вбив собаку на очах у дітей, отримав умовне покарання

фото: pxhere.com

Суд виніс вирок жителю Березівського району Одещини за жорстоке поводження із собакою, яке призвело до загибелі тварини

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на поліцію Одеської області.

За скоєне суд засудив чоловіка до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим терміном два роки.

Подія, яка стала предметом кримінального провадження, сталася у жовтні минулого року в одному із населених пунктів Великобуялицької ОТГ. Поліція отримала повідомлення, що місцевий чоловік підійшов до дітей, які гралися зі своїм маленьким домашнім улюбленцем на вулиці, і став дражнити собаку, через що той почав поводитися агресивно. Зловмисник схопив пса за задні лапи та тричі вдарив головою об дерево і вже неживого кинув у канаву.

Правоохоронці скерували на судово-медичну експертизу тіло собаки та з'ясували, що до смерті тварини призвели спричинені їй тілесні ушкодження.

Чоловік свою провину визнав. Йому висунули обвинувачення у жорстокому поводженні з твариною, що належить до хребетних, вчиненому у присутності малолітніх. Цей злочин кваліфікується за частиною 2 статті 299 Кримінального кодексу України.

Упродовж іспитового терміну чоловік повинен періодично з’являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, погоджувати виїзд за межі України. У разі порушення покладених на нього обов’язків або скоєння нових правопорушень, засудженого може бути поміщено за ґрати на визначений судом термін.

Нагадаємо, раніше у Києві 25-річний хлопець побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Таким чином він помстився колишній дівчині через розрив стосунків.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності