UA | RU
27 вересня 2023, 12:16

Мітинги в Одесі: депутатів міськради зустрічали з фігурками Кремля та повішеного Путіна

Новини.LIVE.

Мітинги під міською радою Одеси тривають. Люди вимагають виділити гроші на військових та скасувати тендери, які зараз ні на часі. Сьогодні протестувальники зустрічали депутатів міськради перед сесією з фігурками Кремля та повішеного російського диктатора Володимира Путіна

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Новини.LIVE.

"Ми всі бачимо", "Досить красти", "Дайте гроші на ЗСУ, не будьте агентами ФСБ", з такими плакатами одесити зустрічали сьогодні народних обранців під стінами мерії. У сесійній залі зібралося 46 депутатів. Першим слово надали народному депутату Олексію Гончаренку, який зазначив, що на сьогоднішньому порядку денному передбачено виділення грошей на ЗСУ. Проте є рішення, які перекреслюють усю роботу міськради.

"Виділяючи гроші та підтримуючи наших військових з одного боку, але з іншого боку знаходячи ресурс на таке не найнеобхідніше завдання під час бойових дій, виділяючи гроші на будівництво Київський суд ви знищуєте те, що самі й створюєте підтримку збройних сил України", — зазначив нардеп.

Гончаренко також закликав почути людей, які стоять під мерією та запросити їх до сесійної зали. Вже після ухвалення порядку денного, слово було надано учасниці мітингу Олесі Бутенку, яка нещодавно поховала брата.

"Дуже важко розуміти, що це не поодинокий випадок, але завдяки грошам, які ви можете виділити смертей, може бути менше. Ми хочемо, щоб ви розуміли, що ми прийшли не проти влади, а щоб почули. Хочемо менше було портретів із чорними стрічками. Бруківка, суди, вони не захищають вас і вже завтра ця війна може прийти до нашого міста. Я хочу, щоб Одеса справді показала, що вона мама, мама яка захищає, оберігає не лише воїнів, а й усіх нас", — зазначила Олеся Бутенко.

Також до депутатів звернулася мати загиблого війна Олексія Задорожного. Жінка зазначила, що зараз на фронті перебуває її чоловік і нашим хлопцям потрібна допомога.

"Від вашого рішення залежить скільки людей залишиться живим, дайте їм шанс захистити нас усіх. Я вас дуже прошу виділити гроші на дрони та безпілотники, які зможуть дати шанс нашим хлопцям", — сказала одеситка.

Своєю чергою депутат від промерської партії Дмитро Танцюра зазначив, що на сьогоднішній сесії є питання щодо виділення грошей на ЗСУ і він не розуміє, чому про це ніхто не говорить.

"Чому всі говорять тільки про те, що ми нічого не робимо, і голосуємо тільки за якісь речі, які не для перемоги. Чому ми сьогодні це вислуховуємо? Мені соромно, я не розумію, що я тут роблю? Я місяць ходив на комісії і робимо бюджет такий, який необхідний для сил ЗСУ. Тому у мене прохання до родин загиблих, проговоріть після сесії те, що сьогодні ми приймемо", — зазначив депутат Дмитро Танцюра.

Зазначимо, сьогодні на сесії буде розглядатися питання виділення 102 мільйонів гривень на закупівлю безпілотних літальних апаратів та монокулярів. Рішення про це було прийнято на засіданні виконавчого комітету міськради.

Нагадаємо, біля Одеської міськради зранку 28 серпня вийшли на мітинг люди. Вони вимагають скасовувати оголошені тендери на реконструкцію Київського райсуду та будівлі Театру юного глядача. З того часу активісти влаштовують регулярні акції біля Одеської міськради.

Аналогічні акції проводяться і у Києві.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На ТОТ росіяни змушують дітей вчити імена та вигадані подвиги учасників Другої світової, – Федоров
01 травня 2024, 01:25
На Волині 19-річна мати заморила голодом немовля
01 травня 2024, 01:17
У Києві в бізнес-центрі виявили підпільне казино і шахрайський кол-центр
01 травня 2024, 00:20
У Запоріжжі затримали адвоката, який проніс у СІЗО наркотики
30 квітня 2024, 23:39
У Києві фура на шаленій швидкості злетіла з дороги і перекинулася — подробиці ДТП
30 квітня 2024, 21:38
Удари по позиціях ворога та важкі бої на Сході: актуальна інформація від Генштабу ЗСУ
30 квітня 2024, 20:41
Консульські послуги для чоловіків за кордоном: МЗС України випустило нове роз'яснення
30 квітня 2024, 20:11
Представник МЗС Польщі про українських чоловіків: ухилянтів точно захищати не будемо
30 квітня 2024, 19:54
Кабмін оновив виплати військовослужбовцям: скільки тепер отримуватимуть українські захисники
30 квітня 2024, 19:28
На Сумському напрямку спецпризначенці знищили два російські ЗРК "Бук"
30 квітня 2024, 19:10