UA | RU
09 вересня 2022, 19:16

На Одещині родичі били та посадили на ланцюг 7-річного сироту

Фото: pixabay.com

На Одещині поліцейські проводять досудове розслідування за фактом катування, незаконного позбавлення волі та домашнього насильства у відношенні 7-річної дитини

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, інформує RegioNews.

Зазначається, що вчора, 8 вересня, в ході моніторингу інтернет-мережі правоохоронці виявили відео, на якому малолітній хлопчик сидів на землі, прив’язаний за ногу до опори металевим ланцюгом.

Поліцейські встановили, що на відео семирічний хлопчик, який проживає у Березівському районі разом з рідною тіткою та її родиною, яка взяла опіку над племінником після смерті його батьків.

У поліції стверджують, що вказана родина на обліку Служби у справах дітей як така, що опинилась у складних життєвих обставинах, не перебуває. Раніше інформації щодо конфліктів у сім'ї або протиправних дій у відношенні дітей до органів поліції не надходило.

"Родина перебуває під соціальним супроводом держави, як опікунська, тому соціальні працівники разом із поліцейськими раніше відвідували вказану родину за місцем мешкання, родина мала належні умови для проживання та розвитку дітей", - стверджують у поліції.

Вчора в ході опитування правоохоронцями членів сім’ї та їхніх сусідів дядько хлопчика пояснив, що прив’язав його поки дружини не було вдома. Причина в тому, що нібито дитина робить шкоду, не слухається і тікає з дому. Водночас зі слів сусіда, який зняв інцидент на телефон, він був свідком неодноразового вчинення домашнього насильства відносно дитини.

"Разом з тим, вказаний інцидент мав місце у червні поточного року, однак сусід до поліції не звернувся, аргументуючи це тим, що не хотів псувати відносини з сусідами. Спільно зі службою у справах дітей було проведено оцінку рівня безпеки дитини та ухвалено рішення щодо вилучення хлопчика з родини. Зараз він тимчасово перебуває у лікарні", - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про подальшу долю хлопчика. Поліцейськими проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин події, притягнення винних до відповідальності.

Раніше повідомлялось, що російські загарбники вивезли понад 100 дітей, батьки яких позбавлені батьківських чи опікунських прав, з Луганської області.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
СБУ затримала хакерів, які створювали фейкові сторінки Малюка та Буданова
01 травня 2024, 05:04
Житель Черкащини травмував поліцейського, який хотів його затримати
01 травня 2024, 04:31
Жителі села на Полтавщині збунтувалися через вежу мобільного зв'язку
01 травня 2024, 04:10
Хотів поплавати: запоріжець ледь не потонув у Дніпрі
01 травня 2024, 03:30
У Тернополі чоловік сховався в туалеті піцерії та вночі пограбував касу
01 травня 2024, 03:06
Мешканців Харкова засудили до 3 років тюрми за ухилення від військової служби
01 травня 2024, 02:00
На ТОТ росіяни змушують дітей вчити імена та вигадані подвиги учасників Другої світової, – Федоров
01 травня 2024, 01:25
На Волині 19-річна мати заморила голодом немовля
01 травня 2024, 01:17
У Києві в бізнес-центрі виявили підпільне казино і шахрайський кол-центр
01 травня 2024, 00:20
У Запоріжжі затримали адвоката, який проніс у СІЗО наркотики
30 квітня 2024, 23:39