UA | RU
10 травня 2024, 03:26

Компанію, пов'язану з Гринкевичем, підозрюють у розкраданні на ремонті училища у Львівській області

фото: est.guru.ua

Директора ТОВ "БК Сітіград", пов'язаного зі скандальним львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем, підозрюють у розкраданні коштів на ремонті в училищі на Львівщині

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Zaxid.net.

Суд у Львові обрав колишньому директору ТОВ "БК Сітіград" Владиславу Гамоцькому, якого підозрюють у привласненні чужого майна та службовому підробленні, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Однак він виїхав за кордон, зараз фігуранта кримінальної справи оголосили в міжнародний розшук.

У матеріалах справи зазначається, що Гамоцького підозрюють у привласненні майже 200 тис. грн під час ремонтів у художньому училищі в Івано-Франковому на Львівщині.

У матеріалах суду зазначається, що ТОВ "БК Сітіград" з липня по вересень 2022 року отримала низку підрядів на ремонт в училищі. Директор компанії отримав кошти за виконання робіт, які по факту не були виконані, а директор підробив звіти про виконання будівельних робіт. Відтак підрядник привласнив майже 200 тис. грн.

Загалом ТОВ "БК Сітіград" з липня по вересень 2022 року отримало п'ять тендерів від училища, зокрема і на ремонт гуртожитків. Загальна вартість ремонтів становить майже 10 млн грн. Підрядник переміг в аукціонах без конкуренції. Училище проводило ремонт, щоб в гуртожитку могли жити внутрішньо переміщені особи.

1 квітня цього року правоохоронці надіслали підозру Гамоцькому, однак його місце перебування наразі невідоме. 12 квітня його оголосили в розшук. Правоохоронці отримали інформацію, що підозрюваний ще 8 серпня 2022 року виїхав за кордон через пункт пропуску "Тиса".

Підприємцеві загрожує до восьми років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

Згідно з інформацією аналітичного порталу YouControl, компанія "Сітіград" зареєстрована у Житомирі. Вона працює з 2019 року й займається гуртовою торгівлею текстилем. Наразі її керівником є Володимир Кузьмінський, а власником Володимир Вдов'як з Червонограда, що на Львівщині.

Видання також зазначає, що ТОВ "БК Сітіград" пов'язана зі скандальним львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем. Зокрема, у 2021 році саме з нею підприємець "розпиляв" тендер на 370 млн грн на реконструкцію найбільшого полігону півдня України "Широкий лан". Компанія Гринкевича "Будівельний альянс монтажпроєкт" отримала тендер і до виконання робіт залучила "БК Сітіград". Гринкевичі використовували її як прокладку для виведення грошей.

Крім цього, Гринкевичі весною 2022 року залучили "БК Сітіград" до схеми закупівлі шоломів та бронежилетів для Міноборони за вдвічі завищеними цінами. Сума всіх договорів становить 1 млрд 773 млн грн.

Нагадаємо, раніше розслідувачі склали перелік майна, на яке було накладено арешт в рамках кримінальної справи проти родини Гринкевичів про розкрадання на закупівлях для Міноборони. Серед арештованого майна - нерухомість, земельні ділянки, автотранспорт та підприємства.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
На Волині викрили підпільне виробництво алкоголю відомих марок
20 травня 2024, 18:03
На Херсонщині вводять погодинні відключення світла: графік
20 травня 2024, 17:52
У Міноборони пояснили, скільки років дійсний висновок ВЛК
20 травня 2024, 17:22
В Одесі затримали ворожого агента, який шпигував за позиціями ППО
20 травня 2024, 17:21
Прикордонники знищили замасковану позицію та міномет росіян на Запорізькому напрямку
20 травня 2024, 16:56
На Донеччині спіймали зрадника, який готував "прорив” рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту
20 травня 2024, 16:45
Україна чітко усвідомлює, що війна закінчиться переговорами, – Литвиненко
20 травня 2024, 16:33
Ексмера Купʼянська судитимуть за державну зраду
20 травня 2024, 15:59
На Львівщині іномарка з'їхала в кювет: четверо постраждалих, водійку затримали
20 травня 2024, 15:55
У Черкасах сталася пожежа на підприємстві: є постраждалий
20 травня 2024, 15:39