UA | RU
07 серпня 2023, 14:01

На Київщині перекрили канал постачання кокаїну з ЄС: вилучено товару на $500 тис.

фото: Офіс генпрокурора

У Київській області правоохоронці перекрили міжнародний канал контрабанди наркотиків – вилучено кокаїну на близько пів мільйона доларів США. Торгівлю наркотиками організували чоловік та жінка

Про це повідомляє Нацполіція та Офіс Генпрокурора.

За даними правоохоронців, 32-річний житель м. Бровари спільно із місцевою мешканкою ввозили кокаїн до України з Чехії, маскуючи його у прихованому схроні в автомобілі. Збували наркотики гуртовими партіями під час особистих зустрічей із довіреними особами лише за готівку. Їх місячний прибуток від такої діяльності сягав 450 тисяч доларів США.

Фігуранти налагодили канал постачання до України наркотичного засобу із Чеської Республіки. Чоловік безпосередньо виконував функцію перевізника та кур’єра: особисто їздив за кордон за "товаром", який перевозив через митницю в автомобілі, приховуючи у заздалегідь підготовленому схроні – багажному відділенні, відсіку з акумуляторної батареї.

"Зберігали заборонені речовини в орендованій квартирі жінки, там вона фасувала товар і надалі передавала спільнику для реалізації. Зловмисники передавали наркотик "з рук у руки" клієнтам з кримінального кола осіб, а розрахунок проходив лише за готівку", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали чоловіка, коли він намагався збути кілограм кокаїну. Під час санкціонованих обшуків у автомобілі та помешканні фігурантів виявили брикети із кокаїном загальною вагою близько трьох кілограмів. Усе вилучене направили на проведення відповідних експертних досліджень.

Дилера затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вже повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Святошинський районний суд міста Києва обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. За вчинене йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР повідомили підозру так званому "смотрящому", який організував наркотрафік до Державної установи "Київський слідчий ізолятор".

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Внаслідок обстрілу Нікополя постраждали 4 людини
01 травня 2024, 14:53
Як обрати топ-аксесуари для Мак і де найкращі ціни на них
01 травня 2024, 14:49
Наслідки авіаудару по приватному сектору Харкова: в прокуратурі показали фото
01 травня 2024, 14:47
Україна повернула з ТОТ Херсонщини трьох дітей
01 травня 2024, 14:40
Чоловік помер у лікарні: зросла кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Одесі 29 квітня
01 травня 2024, 13:54
Обшуки у митрополита Запорізького Луки: СБУ оприлюднила офіційний коментар
01 травня 2024, 13:43
Кількість поранених на Харківщині зросла: фото наслідків та подробиці обстрілу
01 травня 2024, 13:37
НБУ повідомив, чи працюватимуть українські банки на Великдень
01 травня 2024, 13:30
Monobank відновив роботу застосунку, – Гороховський
01 травня 2024, 13:12
Росіяни другу добу обстрілюють Калинове на Донеччині: загинула людина, є поранені
01 травня 2024, 12:58