UA | RU
22 серпня 2024, 12:48

У Києві завершується ремонт тунелю між станціями метро "Деміївська" – "Либідська", – Кличко

скріншот із відео

У Києві будівельники завершують відновлювальні роботи на перегоні між станціями метро "Деміївська" – "Либідська". Ремонт тунелю на синій гілці столичного метрополітену триває цілодобово

Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко, передає RegioNews.

За його словами, сьогодні, 22 серпня, будівельники розпочали засипати котлован ґрунтом. Перед цим навколо оновленої ділянки тунелю котлован залили спеціальною цементною сумішшю та майже демонтували три рівні його кріплень. Як пояснив Кличко, згодом фахівці виконають роботи з благоустрою території на місці будмайданчику.

"На завершальному етапі відновлювальні роботи на перегоні між станціями метро "Деміївська" – "Либідська", – запевнив мер.

Він зауважив, що напередодні фахівці завершили роботи з будівництва нової ділянки тунелю довжиною 27 метрів. Також будівельники посилили ділянки, що прилягають до неї з обох сторін (загальною довжиною понад 50 метрів).

Наразі спеціалісти завершують роботи з укладання нового рейкового полотна. Зазначається, що в тунелі відновлюють усі необхідні кабельні мережі та монтують контактну рейку, через яку подається напруга.

Перед повноцінним відновленням руху, здійснять пробні пуски поїздів, а також ретельну перевірку всіх систем безпеки руху. Робимо все, щоб поновити рух поїздів на ділянці на початку осені, – додав міський голова Києва.

Нагадаємо, на початку серпня Кличко проінспектував ремонт тунелю на синій гілці метро. Рух поїздів синьою гілкою київського метро планують відновити на початку осені.

Як відомо, рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" (усього 6 станцій) у Києві закрили 8 грудня на час ремонту перегінного тунелю. Тоді повідомлялося, що обмеження продовжаться протягом пів року.

15 березня стало відомо, що Начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський написав заяву на звільнення.

Наприкінці липня виконувачу обов’язків начальника КП "Київський метрополітен", головному інженеру обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Його підозрюють у службовій недбалості, що призвела до підтоплення тунелів між станціями "Деміївська" та "Либідська".

09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...
03 вересня 2024
Влада готується до великого перезавантаження Кабміну: хто з міністрів втратить свої посади
Цього тижня, найімовірніше, вирішиться епопея з переформуванням Кабінету міністрів, яка тривала останні чотири місяці
02 вересня 2024
Будівництво Чигиринської АЕС, або як закопати мільярди заради піару
Керівництво "Енергоатому", що керує усіма атомними електростанціями в Україні, вирішило семимильними кроками розвивати атомну енергетику в Україні. Втім, поки невідомо, за які кошти усе це можна зроби...
Керівника дочірнього підприємства "Автомобільних доріг України" затримали на хабарі у 600 тис. грн
12 вересня 2024, 19:19
Як та чим росіяни забруднили річки Сейм та Десна: подробиці від українських фахівців
12 вересня 2024, 18:56
У Черкасах вандали розмалювали пам'ятник героям російсько-української війни
12 вересня 2024, 18:24
На місці "прильоту" у Харкові врятували жінку з дитиною
12 вересня 2024, 18:01
У "дорожній" справі щодо ексголови Дніпропетровської ОДА Резніченка оголошено нові підозри
12 вересня 2024, 17:45
Побиття ветерана у Смілі: ще двом підозрюваним обрали запобіжний захід
12 вересня 2024, 17:28
Ворог вдарив по Харкову: пошкоджені житлові будинки
12 вересня 2024, 17:19
Біля Львова сталась смертельна ДТП: загинув водій кросовера
12 вересня 2024, 17:10
На території електропідстанції на Київщині виявили вибухівку
12 вересня 2024, 16:53
Російська ракета уразила цивільне судно, яке везло зерно з України до Єгипту
12 вересня 2024, 16:27