UA | RU
11 червня 2024, 06:50

Дівчина заступника генпрокурора Вербицького купила маєток за 48 млн гривень та Porsche, – Схеми

фото: Схеми

Дівчина заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького Христина Ільницька у 2024 році стала власницею елітного майна на суму щонайменше 52 млн гривень, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів

Про це йдеться в розслідуванні "Схем", передає RegioNews.

Зазначається, що вона придбала будинок в елітному котеджному містечку "Коник" в Києві площею 240 квадратних метрів ринковою вартістю 1,2 млн доларів (48 млн гривень) та автомобіль Porsche Macan T 2023 року випуску вартістю 100 тисяч доларів (близько 4 млн гривень).

Водночас, судячи з її публікацій в соцмережах вона також стала власницею салону краси у столиці. При цьому, її сукупний дохід, прозвітований перед державою за останнє десятиліття склав трохи більше 360 тис. гривень.

Вербицький офіційно розлучений. Про те, що він перебуває у стосунках з Ільницькою свідчать її публікації в соцмережах та камери спостережень, які фіксують їхнє спільне пересування на згаданому новому Porsche. До того ж ні заступник, ні дівчина не спростували цієї інформації.

Журналісти з'ясували, що за будинок за договором Ільницька заплатила в 24 рази менше ринкової вартості – близько 2 млн гривень. На думку експерта з нерухомості Євгенія Полунова, "зазвичай такі реальні ціни в договорах купівлі-продажу сторони намагаються уникати для того, щоб зменшити податкове навантаження".

У коментарі "Схемам" заступник генпрокурора Дмитро Вербицький заявив, що їхні стосунки з Христиною Ільницькою не носять сімейний характер, що передбачало б відображення її майна в його декларації, та заявив, що не надавав їй допомогу у купівлі нерухомості.

Сама Ільницька теж не спростувала, що перебуває з ним у стосунках, додавши, що "на даному етапі" вони не носять сімейний характер. Своє майно, куплене у 2024 році на загальну суму більше 50 млн гривень, вона пояснила зокрема тим, що колись мала "яхтовий бізнес" зі своїм неназваним колишнім хлопцем, від якого нібито отримала у спадок за заповітом чимало активів.

"Схемам" вдалося встановити ім’я цього підприємця. У коментарі журналістам його вдова заявила, що ще до смерті він скасував свій заповіт на Ільницьку і він не набув чинності. Це підтверджують і записи в реєстрах.

Нагадаємо, раніше журналісти проєкту "Схеми" з'ясували, що державний інспектор митного поста "Смільниця" у Львівській області Андрій Конанець володіє апартаментами в Дубаї за 175 тисяч доларів. Нерухомість не вказана у декларації, і сам митник заперечує, що є власником цієї квартири.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Після серії вибухів над містом Дніпро здіймається дим
03 липня 2024, 09:32
Росіяни продовжують тероризувати Харківщину — дані про наслідки нічних обстрілів та фото руйнувань
03 липня 2024, 09:18
Повторні вибухи у Дніпрі — триває атака ворога
03 липня 2024, 09:13
На Хмельниччині через негоду знеструмлено понад 160 населених пунктів
03 липня 2024, 09:02
У Дніпрі пролунали вибухи — ворог атакує "Шахедами"
03 липня 2024, 08:49
Росіяни обстріляли Херсон, отримала поранення місцева жителька
03 липня 2024, 08:19
Доба на Херсонщині: під ворожим вогнем опинилися 27 населених пунктів, є загиблий та поранені
03 липня 2024, 08:01
Генштаб оновив дані про втрати РФ: скільки окупантів ліквідовано станом на 3 липня
03 липня 2024, 07:29
Росіяни обстрілювали вісім населених пунктів Запорізької області, поранена людина
03 липня 2024, 07:15
Влаштовують окупантам пекло: в ГУР показали нічні полювання "привидів"
03 липня 2024, 06:47