UA | RU
22 березня 2024, 17:03

Будівлю банку "Хрещатик" продали на 161 млн грн дешевше

Фото: Facebook

У столиці будівлю по вул. Прорізній, загальною площею майже 7,5 тис. кв. м., продали за заниженою на 161 млн грн вартістю. Судитимуть ліквідатора ПАТ "КБ "Хрещатик" та оцінювача

Як пише RegioNews, про це повідомили в Офісі генпрокуратури.

Так, працівник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, будучи уповноваженим на реалізацію активів банку, організував продаж майна фінансової установи.

За змовою з оцінювачем, яка провела оцінку нерухомого майна за завідомо заниженою вартістю, підозрюваний забезпечив реалізацію офісної будівлі по вул. Прорізній в місті Києві. Її загальна площа майже 7,5 тис кв м, а заздалегідь визначена вартість - 425 млн грн.

Таким чином вартість будівлі була занижена на 161 млн грн, чим спричинено шкоду державі в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на зазначену суму.

За клопотанням прокурора Київської міської прокуратури ухвалою Голосіївського районного суду м. Києва на будівлю банку по вул. Прорізній накладено арешт.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2023 року у Шевченківському районі Києва сталася аварія у дитячому садку. Там просіла частина стіни будівлі. На щастя, ніхто не постраждав. Як повідомила місцева влада, у цьому дитячому садочку будувалося укриття.

Правоохоронці вручили підозру підряднику у справі про просідання будівлі дитсадка у Шевченківському районі Києва. Підозру отримав інженер з технічного огляду.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності