UA | RU
18 червня 2020, 13:41

Результату немає: під ОП вже десяту добу голодують побратими вбитого "Сармата"

Добровольці вимагають відправити у СІЗО підозрюваних у вбивстві
Добровольці вимагають відправити у СІЗО підозрюваних у вбивстві

У Києві під Офісом президента вже десятий день продовжують голодування побратими вбитого добровольця Олешко (Сармата). Вони вимагають відправити у СІЗО четверо підозрюваних у вбивстві - їх нещодавно выпустиили під домашній арешт.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Цензор.нет.

Також добровольці вимагають притягнути до відповідальності суддів, які звільнили підозрюваних під домашній арешт.

"Ми 10-й день голодуем. Наші вимоги не виконані. Ми дуже багато паперів написали. І не тільки ми. І не байдужі громадяни написали, юристи написали, багато громадських організацій написали. Були спрямовані і Вища рада правосуддя, і прокуратуру, і в Офіс Президента, і ДБР, і СБУ, щоб з'ясували, як так вийшло, що судді Вірченко, Днестрян і Богомолова випустили під домашній арешт за ст. 115 ч. 2 явного організатора, на якого є докази, та трьох учасників вбивства", - обурюються добровольці.

За їх словами, їх вимоги прості і розумні: повернути в СІЗО бандитів, які взяли участь у вбивстві Сармату і почати розгляд з суддями, теж все в законному руслі.

З цього епічного будівлі (Офіс президента – ред.) до нас ніхто не виходив. Нічого не говорив. Результату немає. Ми будемо голодувати до тих пір, поки не виконають наші вимоги", - заявляють голодувальники.

Добровольці вважають, що таким чином судді виписали "ліцензію на вбивство" українців, оскільки людина, яка вбила іншу людину за гроші розуміє, що "питання ціни 1,5-2 роки СІЗО максимум".

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Бердянську чоловік вистрілив в 43-річного місцевого жителя, громадського активіста і учасника АТО Віталія Олешко (позивний Сармат), після чого зник з місця події. Від отриманого тілесного ушкодження Олешко помер.

У вересні поліція затримала підозрюваного організатора вбивства Віталія Олешко Михайла Сігіду. 16 грудня був затриманий ймовірного замовника вбивства Сармата - 34-річний бізнесмен з Дніпра Євген Бродський. 7 лютого 2019 року у Львові поліція затримала ще одного фігуранта справи Сармата - Віктора Власюка, який, за даними слідства, є лідером злочинного угруповання Дніпра, колишній "торнадовець". Зараз він вже відбуває покарання за стрілянину в травні 2013 року, в кінці березня йому оголосили підозру у справі Сармата.

Раніше повідомлялось, 18 червня під Верховною Радою протестували близько 100 осіб з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
США таємно передали Україні ракети ATACMS, а ЗСУ вже застосували їх
24 квітня 2024, 21:43
Росіяни розстріляли жінку на Херсонщині, а після намагалися спалити її будинок
24 квітня 2024, 21:26
Уряд заборонив пересилати за кордон паспорти чоловіків призовного віку
24 квітня 2024, 20:48
За добу відбулося понад 80 боєзіткнень: Генштаб про ситуацію на фронті
24 квітня 2024, 20:15
Росіяни запустили по Нікопольщині 6 дронів, били артилерією
24 квітня 2024, 19:52
Мешканець Дніпра намагався доплисти до Молдови на надувному матраці
24 квітня 2024, 19:26
США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 1 млрд доларів
24 квітня 2024, 19:07
У Раді зареєстрували постанову про звільнення міністра агрополітики Сольського
24 квітня 2024, 18:37
Зарізали та сховали тіло в підвалі: харків’янка за кілька тис. грн замовила вбивство співмешканця
24 квітня 2024, 18:35
У Львові військовий за хабар в 3000 доларів обіцяв влаштувати мобілізованого у тилову частину
24 квітня 2024, 18:20