UA | RU
26 березня 2024, 19:41

Письменник Сергій Жадан вирішив піти на службу в армію

фото: facebook.com/serhiy.zhadan

Український письменник, музикант і волонтер Сергій Жадан планує мобілізуватися до складу Національної бригади територіальної оборони «Хартія»

Про це повідомила журналістка Марія Малевська в ефірі телемаратону, передає RegioNews.

"Мені здається, сьогодні немає письменників чи не письменників, музикантів чи не музикантів — є громадяни України, які відчувають відповідальність за свою країну, і є громадяни, які намагаються цієї відповідальності уникнути. Військо, в принципі, всіх рівняє, бо наше військо є доволі точним зліпком українського суспільства", - сказав Жадан під час візиту на Луганщину.

Письменник відвідав позиції бійців "Хартії" на Луганщині та привіз їм допомогу.

Жадан прямо не оголосив про свій намір вступити до армії, але, за словами журналістки, перебуваючи в Серебрянських лісах на Луганщині, письменник зізнався, що скоро поповнить лави бригади.

"Жадан та один із його музикантів також ідуть до війська", — зазначила Малевська.

Також на Twitter-сторінці Жадана сьогодні, 26 березня, з'явилися дописи з привітанням до Дня Нацгвардії та відео, як бійці "Хартії" за допомогою дрона закріпили український синьо-жовтий прапор на електроопорі у тилу ворога.

Сергій Жадан — письменник, перекладач, громадський діяч, музикант родом з Луганщини. Автор романів "Депеш Мод", "Ворошиловград", "Месопотамія", "Інтернат", поетичних збірок та інших творів. Був членом Комітету з Національної премії України ім. Т.Шевченка. Від початку війни волонтерить та допомагає військовим.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності