UA | RU
19 грудня 2023, 09:12

Ворог хоче захопити Часів Яр та Синьківку: Сирський назвав найближчі цілі окупантів

Фото: Facebook

Російські війська наступають на Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках, аби захопити нові населені пункти Донецької та Харківської областей

Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський у Telegram, інформує RegioNews.

На Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках тривають наступальні дії ворога.

Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників. На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи "Шторм Z" та "Шторм V".

Мета ворога на цьому напрямку зрозуміла – це наступ на населений пункт Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Славянськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області.

Командувач Сухопутних військ додав, що на Лиманському напрямку російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій українських військ в напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку.

"Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники", – зазначив Сирський.

Водночас, "не припиняються щоденні штурмові дії російських військ в районі Синьківки з метою її захоплення та створення плацдарму для подальшого наступу на місто Куп’янськ", додав він.

"Ситуація складна. Нам доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу. Втім, командири і штаби в режимі 24/7 відстежують зміни в обстановці, аналізують дії противника та своїх військ, приймають ефективні управлінські рішення для посилення оборони та знищення ворога. Ряд рішень щодо способів знищення ворога ми з командирами прийняли безпосередньо в районах бойових дій", - розповів він.

Сирський заявив, що на всіх трьох напрямках українські війська тримають оборону та знищують ворога, тож противник несе великі втрати, які поповнює резервами штурмових батальйонів сформованих з колишніх в‘язнів.

Попри щоденні втрати в особовому складі та техніці російські окупанти продовжують проведення наступальних дій.

За першу половину грудня ворог втратив у смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця" близько восьми тисяч військовослужбовців. Крім того, було знищено або ушкоджено понад п’ятсот одиниць ворожої військової техніки. Серед них: 67 танків, понад сто бойових броньованих машин, 77 гармат і мінометів різних калібрів.

На відміну від агресора, українські сили оборони намагаються досягати успіху шляхом продуманого планування бойових дій та ефективного використання артилерії, мінометів, ударних дронів та стрілецького озброєння. А найбільшою цінністю для нас є життя наших воїнів. Мінімізація втрат завжди у пріоритеті під час планування операцій.

Нагадаємо, втрати Росії у війні в Україні 19 грудня склали 1140 окупантів, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить приблизно 348 300 військових. Крім того, ЗСУ знищили 15 танків, 19 ББМ та 15 артсистем ворога.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У Кривому Розі викрили чиновників, які вкрали 900 тисяч гривень на ремонті мосту
07 травня 2024, 18:56
Легковик зім'яло від удару: у моторошній ДТП на Сумщині загинуло двоє людей
07 травня 2024, 18:32
Кількість постраждалих внаслідок зіткнення маршрутки та КамАЗа у Києві зросла до дев'яти
07 травня 2024, 18:03
Повідомлення про мінування будівлі Рівненської ОДА виявилося хибним
07 травня 2024, 17:58
Житель Києва за 200 доларів погодився продати чужу квартиру, тепер йому загрожує в'язниця
07 травня 2024, 17:42
На Запоріжжі Росія вдарила авіацією по Комишувасі: постраждав цивільний
07 травня 2024, 17:23
Смерть чоловіка у ТЦК в Кривому Розі: правоохоронці розпочали кримінальне провадження
07 травня 2024, 17:13
На війні загинув "азовець" та оборонець Маріуполя Назарій Гринцевич, який пройшов російський полон
07 травня 2024, 16:40
Над Одещиною працювала ППО: у Повітряних силах розповіли про знищені ворожі цілі
07 травня 2024, 16:28
Аеророзвідники знищили ще один російський комплекс спостереження "Муром-П": відео
07 травня 2024, 16:05