UA | RU
31 липня 2023, 22:02

Хотів вивезти 700 тонн зерна до рф: колаборанта з Куп'янська засудили до 13 років в'язниці

Фото: СБУ

Колишній головний інженер комбінату хлібопродуктів під час тимчасової окупації Куп'янська хотів вивезти 700 тонн зерна до рф. Його затримали та засудили до 13 років в'язниці.

Як інформує RegioNews, про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ.

Було встановлено, що зловмисником виявився мешканець Куп’янська, колишній головний інженер місцевого комбінату хлібопродуктів. Після тимчасового захоплення міста він перейшов на бік ворога і влаштувався до окупаційної "поліції".

Згодом місцеві гауляйтери запропонували йому "очолити" хлібокомбінат для організації масового вивезення зерна з території регіону до Росії.

Перебуваючи на "посаді", він передав до РФ декілька "пробних" партій. Пізніше він підготував до відправки до Росії майже 700 тонн української пшениці.

Пособник окупантів збирався безоплатно передати представнику підприємства з міста Ростов-на-Дону РФ пшеницю врожаю 2021 року.

За матеріалами української спецслужби суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • Колабораційна діяльність;
  • Пособництво державі-агресору.

Йому призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Нагадаємо, Служба безпеки у звільненому від окупантів Лимані Донецької області під час стабілізаційних заходів викрила 9 зрадників. Також було знайдено схрон із російським озброєнням.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...