UA | RU
02 вересня 2022, 15:42

На Харківщині вже завершили збирання зернових і зернобобових — ОВА

Фото: kharkivoda.gov.ua

Аграрії Лозівського та Харківського районів повністю завершили збирання ранніх зернових та зернобобових культур

Такі дані надали у Департаменті агропромислового розвитку Харківської обласної військової адміністрації, передає RegioNews.

В Департаменті нагадали, що жнива проходять у п'яти районах Харківської області: Богодухівському, Красноградському, Лозівському, та на підконтрольних територіях Харківського та Чугуївського районів.

"Ранні зернові та зернобобові культури зібрано на площі 319 тис. га (91%), намолочено 1153 тис. тонн зерна при середній урожайності 36,2 ц/га", - йдеться у повідомленні.

Сілгосппідприємства Лозівського району завершили жнива культур ранньої групи та зібрали понад 260 тисяч тонн зерна з площі 68 тис. га при середній урожайності 38,3 ц/га.

Аграріями Харківського району намолочено 50 тис. тонн ранніх зернових на 16 тис. га при середній врожайності 31,3 ц/га. Тут також завершили жнива ранніх зернових.

Найвищу урожайність ранніх зернових та зернобобових культур мають аграрії Богодухівщини – 43 ц/га. Тут зібрали зерно із 72% площ.

На полях області працювало понад 157 зернозбиральних комбайнів та для перевезення зерна були задіяні 266 одиниць транспортних засобів.

Нагадаємо, раніше голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що протягом минулої ночі ворог продовжив обстрілювати Харків та населені пункти області.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності