UA | RU
16 грудня 2023, 15:40

В Авдіївці залишаються 1230 цивільних, – МВА

фото: mil.gov.ua

Наразі в Авдіївці Донецької області залишаються 1230 людей, а кількість охочих евакуюватися з міста зменшилася 

Про це розповів начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш в ефірі телемарафону, передає RegioNews із посиланням на Укрінформ.

"Вчора нам вдалося вивезти 5 людей. Станом на ранок сьогодні в місті залишається 1230 людей. Звичайно, це багато. Останнім часом бачимо зменшення бажаючих виїжджати. У середньому в день зараз зголошуються виїжджати 3-6 людей. За період загострення на нашому напрямку виїхало понад 350 людей", – зазначив Барабаш.

За його словами, жителі Авдіївки живуть у підвалах багатоповерхових та приватних будинків. Є непоодинокі випадки, коли мешканці перебувають у своїх квартирах.

"Ворог проводить багато активностей на нашому напрямку. Це десятки атак протягом доби, але наші хлопці не дають їм десь закріпитися. Якщо їм навіть вдається десь трохи просунутися, то одразу відпрацьовує артилерія, міномети та реактивна артилерія. Тобто жодного якогось серйозно закріплення у ворога немає. Смуга оборони навколо нашого міста тримається", – додав Барабаш.

Начальник МВА також розповів, у боях за місто ворог використовує багато так званих "м'ясних штурмів". До них долучають мобілізованих та групи "Шторм-V" і "Шторм-Z", які перед тим проходять вишкіл.

Нагадаємо, впродовж 15 грудня обстрілів зазнали 5 населених пунктів Донецької області. Ворог атакував міста Авдіївка, Курахове, села Нетайлове, Тоненьке, Кліщіївка.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...