UA | RU
13 жовтня 2023, 09:42

Біля Авдіївки тривають запеклі бої, ЗСУ тримають свої позиції, — голова МВА Барабаш

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупанти не припиняють обстріли Авдіївки, активізувавши удари з авіації, і четверту добу проводять наступальні дії. У місті припинено постачання гуманітарної допомоги та продуктів. При цьому Сили оборони України утримують позиції та відбивають ворожі штурми

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, передає RegioNews.

За словами чиновника, бої, як стрілецькі, так і артилерійські дуелі, ведуться "запеклі і дійсно без перерви", і російські війська "гатять з усього, що в них є".

"Активно працює авіація... По Авдіївці - ніч дуже гаряча була. Декілька авіаракетних ударів було по місту... Десятки за ніч по самому місту", - розповів представник адміністрації.

Також Барабаш зазначив, що ворожі штурми не припиняються "ні вдень, ні вночі", і окупанти "лізуть, як таргани, дуже багато".

Раніше в четвер війська РФ для наступу активно застосовували броньовану техніку, йшли колонами, і "дуже багато в них і техніки, і особового складу, привозять свіжак", додав начальник МВА.

Як розповів Барабаш, противник хоче взяти Авдіївку в оточення, і зосереджений на ударах із флангів із півночі та з півдня.

При цьому чиновник наголосив, що бійці ЗСУ четверту добу "стоять незмінно на своїх позиціях - впевнений, що витримають, бо це не люди, це титани".

За його словами, бойовики гатять тільки по населеним пунктам, які безпосередньо біля лінії фронту, але і обстрілюють більш тилові міста і села. Зокрема, активно вночі обстріляли сусідні села Очеретинської громади, де взагалі немає військових.

Начальник МВА розповів, що за минулу добу підтверджено загибель однієї людини та поранення чотирьох громадян. Крім того, додав він, ще двоє залишаються під завалами знищених ударів РФ багатоповерхівки, але "можна сказати, що люди загинули під завалами, просто фізично ми не бачимо тіл".

"Намагаємося лише забезпечувати евакуацію. Якщо люди бажають і хочуть уже їхати, то намагаємося знаходити шпаринки у цих обстрілах", - зазначив чиновник.

Як повідомлялось раніше, минулої доби на фронті сталося 64 бойових зіткнень з ворогом. Наші захисники відбили 20 атак противника поблизу Авдіївки. Бійці ЗСУ наступають на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності