UA | RU
14 березня 2023, 09:02

ЗСУ за добу відбили понад 100 ворожих атак на п'яти напрямках, — Генштаб

Фото: із відкритих джерел

Сили оборони України за добу відбили понад 100 атак ворога на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах, при цьому загарбники зазнають значних втрат

Про це передає RegioNews, посилаючись на зведення Генерального штабу ЗСУ.

Противник минулої доби завдав 5 ракетних ударів, у тому числі й по об'єктах цивільної інфраструктури Сумської та Донецької областей. Внаслідок цих атак є загиблі та поранені цивільні.

"Також ворог завдав 35 авіаційних ударів і здійснив 76 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Високим залишається рівень ракетної загрози на всій території України", - розповіли у Генштабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Війська РФ продовжують вести роботи з інженерного обладнання своїх позицій у прикордонних районах російської Бєлгородської області.

Протягом доби противник здійснив обстріл районів н.п. Михальчина Слобода Чернігівської області, Зноб-Новгородське, Середина-Буда, Бачівськ, Есмань, Старикове, Шалигине, Білопілля і Краснопілля Сумської області та Стрілеча, Глибоке, Лук'янці, Гатище, Вовчанськ, Дворічна і Кіндрашівка в Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках загарбники намагаються прорвати оборону військ ЗСУ. Противник вів безуспішні наступальні дії у районах н.п. Дворічна, Гряниківка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Діброва, Білогорівка та Берестове.

Також окупанти здійснили артилерійські обстріли районів н.п. Гряниківка, Масютівка, Куп’янськ, Крохмальне, Новоселівське, Харківської області; Макіївка, Діброва і Білогорівка - Луганської та Спірне у Донецької області.

На Бахмутському напрямку інтервенти не полишають спроб захопити місто Бахмут. Сили оборони України відбили атаки противника в районах н.п. Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Григорівка та Іванівське.

Війська РФ обстрілювали н.п. Бондарне, Васюківка, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Предтечине, Курдюмівка, Біла Гора, Костянтинівка, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах н.п. Кам'янка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Нетайлове, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка та Вугледар.

Ворог обстрілював райони понад 15 н.п., розташованих поряд із лінією зіткнення. Серед них: Кам'янка, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Георгіївка, Новомихайлівка, Вугледар та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках війська РФ ведуть оборонні дії. Противник обстріляв райони понад 50 н.п. неподалік лінії зіткнення, зокрема: Ольгівське, Чарівне, Новоандріївка, Степове Запорізької області, а також Качкарівка, Новосілка, Козацьке, Іванівка, Інженерне, Херсон та Комишани Херсонської області.

Українська авіація протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження російських окупантів. Підрозділи ракетних військ та артилерії ЗСУ за добу уразили 5 районів зосередження особового складу та військової техніки противника, 3 склади боєприпасів та 4 засоби радіоелектронної боротьби загарбників.

Раніше повідомлялось, що українські військові завдали 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а в Бахмуті Донецької області тривають бої.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
Удари дронами та артилерією: Дніпропетровська ОВА показала наслідки нових обстрілів Нікополя
14 травня 2024, 18:38
Російські війська завдали удару по Чернігівщині: загинув місцевий мешканець
14 травня 2024, 18:01
У Харкові знову лунають вибухи, росіяни втретє за день атакували місто
14 травня 2024, 17:58
На Харківщині росіяни розстріляли чоловіка, ще один цивільний зник
14 травня 2024, 17:36
Серед постраждалих у Харкові є діти: оновлена інформація
14 травня 2024, 17:29
Компанії, що зводили фортифікації на Харківщині, прозвітують про виконані роботи, — ОВА
14 травня 2024, 17:14
Удар по багатоповерхівці у Харкові: влада оприлюднила перші дані про постраждалих
14 травня 2024, 17:07
Росіяни завдали удару по багатоповерхівці у центрі Харкова, — Терехов
14 травня 2024, 16:46
Журналісти УП заявили про погрози після розслідування про київського мільйонера Слобоженка
14 травня 2024, 16:41
У Міноборони відреагували на побиття працівником ТЦК дівчини в Одесі
14 травня 2024, 16:20