UA | RU
27 лютого 2023, 09:24

ЗСУ відбили понад 80 ворожих атак на п'ятьох напрямках, — Генштаб

Фото: із відкритих джерел

Протягом 26 лютого Сили оборони України відбили 81 ворожу атаку на 5 напрямках

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на зведення Генерального штабу ЗСУ.

За даними Генштабу, основні зусилля зосереджені на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. Наші захисники відбили 81 атаку окупантів на цих напрямках.

Минулої доби росіяни завдали 5 ракетних та 13 авіаційних ударів, 2 з яких - із застосуванням БПЛА типу "Шахед-136" по цивільній інфраструктурі. Всі дрони збиті.

Також ворог здійснив понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема щодо цивільної інфраструктури в Херсонській області та на Донбасі. Є загиблі та поранені мирні громадяни, знищені цивільні будинки та пошкоджені об'єкти цивільної інфраструктури.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Противник продовжує зберігати військову присутність поблизу державного кордону України, проте ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Хрінівка та Катеринівка Чернігівської області; Гірки, Атинське, Стукалівка, Гирине, Павлівка, Волгіні Сумської області, а також Ветеринарне, Чарівна Зоря, Стрілка, Стариця, Вовчанські Хутори, Черняки, Лошакове, Червоне Перше, Строївка, Новомлинськ, Дворічна, Західне та Куп'янськ Харківської області. Неподалік Попівки Сумської області та Червоної Зорі ворог застосував БПЛА з бойовим навантаженням.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів марні наступальні дії в районах Новоселівського, Майданчика, Білогорівки, Спірного та Берестового. Ворожі артилерійські обстріли зафіксовано більш ніж у 25 населених пунктах. Серед них – Лиман Перший та Курилівка Харківської області та Новоселівське, Краснопопівка, Діброва, Серебрянське лісництво, Білогорівка, Спірне, Роздолівка та Федорівка у Луганській області.

На Бахмутському напрямку противник продовжує атакувати позиції наших військ, вчинив без успіху наступальні дії поблизу населених пунктів Дубово-Василівка, Ягідне, Бахмут, Іванівське та Північне Донецької області.

Обстріляли райони понад 25 населених пунктів, у тому числі: Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Біла Гора, Озарянівка, Ступочки, Залізне та Південне Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вів даремні наступальні дії в районах населених пунктів Кам'янка, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка та Вугледар. Здійснив артилерійські обстріли районами населених пунктів, зокрема Новобахмутівки, Авдіївки, Ластівчиного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Мар'їнки, Новомихайлівки, Вугледара та Времівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку під вогонь потрапили понад 30 населених пунктів. Серед них – Времівка та Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Чарівне, Білогір'я, Новоданилівка, Оріхів та Новоандріївка Запорізької області.

На Херсонщині від артилерійського вогню російських окупаційних військ постраждали, зокрема, Михайлівка, Качкарівка, Львів, Антонівка, Херсон, Комишани, Благовіщенське, Білозерка, Дніпровське та Берегове Херсонської області. Загалом райони 27 населених пунктів.

Противник продовжує зазнавати значних втрат. Так, у районі Бахмутівки Донецької області, у період з 22 по 24 лютого, до медичних установ доставлено до 30 тіл мертвих та 65 поранених військовослужбовців російських окупаційних військ.

Через побоювання деокупації українських територій, у населеному пункті Олешки та Скадовська Херсонської області російська окупаційна так звана влада готується до втечі на територію окупованого Криму. Зокрема, з 21 лютого відмічено виїзд місцевих колаборантів у Бахчисарай, Сімферополь та Керч, а з 24 лютого окупанти оголосили про так звану евакуацію всіх охочих. Для перевезення колаборантів ворог залучив військові вантажні автомобілі, з собою можна брати лише ручний багаж.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки.

Як повідомлялося раніше, українські військові відбили понад 70 ворожих атак.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У Херсоні продовжили час руху міського транспорту — графік
03 травня 2024, 17:54
На Харківщині Сили оборони знищили склад БК та мінометний розрахунок росіян
03 травня 2024, 17:31
З якими хворобами можуть мобілізувати до армії: Міноборони оприлюднило перелік
03 травня 2024, 17:18
Мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку: фото
03 травня 2024, 16:55
СБУ звернулася до українців напередодні Великодня
03 травня 2024, 16:49
Дві чиновниці, які вивели мільйони гривень з рахунків КП під час окупації Херсона, постануть перед судом
03 травня 2024, 16:28
Направив лист спецпоштою Генштабу: чи справді Сирський подав прохання про відставку
03 травня 2024, 16:17
Як на Харківщині вимикатимуть світло на Великдень
03 травня 2024, 15:51
Росіяни вбили трьох жителів Донеччини
03 травня 2024, 15:50
Масовані штурми та понад 250 БпЛА-розвідників: як росіяни атакують на Запоріжжі та Херсонщині
03 травня 2024, 15:34