UA | RU
02 лютого 2023, 09:24

Сили оборони відбили атаки окупантів біля 14 населених пунктів Донбасу, — Генштаб

Фото: із відкритих джерел

Сили оборони України відбили атаки противника в районах 14 населених пунктів Донецької та Луганської областей

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на зведення Генерального штабу ЗСУ.

За даними Генштабу, окупанти завдали 6 ракетних, 4 з яких по цивільній інфраструктурі населених пунктів Слов'янськ, Краматорськ та Дружківка Донецької області, а також 4 авіаційні удари. Здійснив 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Війська РФ активно ведуть розвідку, ворог в окремих напрямках готується до наступу. Попри великі втрати, продовжує спроби наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Минулої доби наші воїни відбили атаки окупанти в районах населених пунктів Новоселівське, Майданчик, Невське, Краснополівка, Діброва, Кузьмине та Білогорівка Луганської області та Спірне, Білогорівка, Васюківка, Благодатне, Червона Гора, Бахмут та Кліщіївка Донецької області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. Загарбники обстріляли райони населених пунктів Клюси та Єлені Чернігівської області; Мурашкова, Катеринівка, Вовківка, Олександрівка, Ветеринарне, Стрілка, Глибоке, Зелене, Ненудне, Тернове, Огіркове, Стариця, Вовчанськ та Бударки.

На Куп'янському напрямку ворог здійснив обстріли з танків та артилерії по районах населених пунктів Дворічна, Сітківка, Іванівка, Куп'янськ, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Піщане Харківської області та Новоселівське та Стельмахівка – Луганської.

На Лиманському напрямку під ворожий вогонь потрапили Новоєгорівка, Невське та Діброва у Луганській області та Терни і Серебрянка Донецької області.

На Бахмутському напрямку вогневого впливу зазнали Верхньокам'янка, Спірне, Білогорівка, Веселе, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Предтечине, Ступочки, Дружба та Нью-Йорк у Донецькій області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Північне, Авдіївка, Першотравневе, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Перемога та Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку артилерійські обстріли зазнали Вугледара, Богоявленка, Новоукраїнки, Пречистівки, Великої Новосілки та Ненудного Донецької області.

На Запорізькому напрямку обстріляно понад 20 населених пунктів, зокрема, Времівка Донецької області та Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів та Новоданилівка Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів зазнали Берислава, Антонівка та Херсона, а також Дмитрівка.

В одному з підрозділів окупантів, що діє в Луганській області, станом на 9 січня 2023 року завершилися тримісячні контракти. Тому близько 300 військовослужбовців цього формування не одержують грошового забезпечення. До того ж вони не можуть звільнитися з військової служби через оголошену мобілізацію.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за минулу добу вразили пункт управління, 3 райони зосередження живої сили противника та склад паливно-мастильних матеріалів.

Раніше повідомлялось, що Збройні сили України атакували три райони дислокації окупантів. Водночас, армія РФ продовжує спроби проводити наступальні дії у Донецькій області.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
На Полтавщині тривають пошуки 13-річного хлопчика, який зник під час риболовлі майже тиждень тому
20 квітня 2024, 03:45
Смерть від рук вітчима: житель Миколаївщини забив 6-річного пасинка
20 квітня 2024, 01:24
В ДТП біля Львова загинув 12-річний велосипедист
20 квітня 2024, 00:32
Житель Миколаївщини отримав 15 років в'язниці за співпрацю з російськими спецслужбами
19 квітня 2024, 22:02
Буданов розповів подробиці знищення російського бомбардувальника Ту-22М3
19 квітня 2024, 21:19
Керівник Комітету з питань етики НАЗЯВО захищає докторську дисертацію у Словаччині
19 квітня 2024, 20:51
Ворог за день здійснив два десятки обстрілів Нікопольського району
19 квітня 2024, 20:36
У Синельниковому росіяни обстрілом вбили цілу родину, вижив лише 6-річний хлопчик
19 квітня 2024, 20:01
Зеленський прибув на місце ракетного удару у Дніпрі
19 квітня 2024, 19:45
На Одещині працювала ППО: що вдалося збити військовим
19 квітня 2024, 19:33