UA | RU
21 вересня 2020, 10:39

Питання відкладено, але не знято: Резніков розповів про введення миротворців на Донбас

Рада безпеки ООН має підтримати фінансування такої операції
Рада безпеки ООН має підтримати фінансування такої операції
Фото: з відкритих джерел

Питання введення миротворчої місії на Донбасі поки що не стоїть - воно було відкладене, але остаточно не знято з порядку денного.

Як передає RegioNews, про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков.

"Питання миротворців обговорювали в свій час наші дипломати на рівні Ради безпеки ООН. Була дискусія, якого характеру буде ця місія (встановлення миру або підтримання миру), де саме будуть присутні миротворці: по всій території Донбасу, на лінії розмежування, на кордоні з Росією. Тут був спір двох позицій і десь посередині, теоретично, могли зійтися, але вони це відклали", - пояснив він.

За його словами, миротворча місія на Донбасі могла б стати одним з питань переговорів на рівні лідерів країн "нормандської четвірки".

Але тоді генеральний секретар ООН повинен буде відправити оціночну місію, тоді він робить запит на бюджетне фінансування, а тоді вже Радбез ООН має підтримати це фінансування", - додав міністр.

Раніше повідомлялося, що Кравчук заявив, що Росія може заблокувати не тільки обмін полоненими, але і всю роботу ТГК, в разі, якщо Верховна рада не змінить постанову про місцеві вибори.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики