UA | RU
26 жовтня 2023, 22:03

Комунальне підприємство на Дніпропетровщині витратило майже 50 тис. грн з бюджету на iPhone

фото: wikimapia.org

Комунальне підприємство Кам’янської міської ради “Міська інформаційна служба” на Дніпропетровщині придбало iPhone 14 Pro за бюджетні кошти. А також чохол, захисне скло і зарядний пристрій до нього на загальну суму понад 49,5 тисяч гривень

Відповідні тендери 2 жовтня були оголошені на сайті державних закупівель Prozorro, передає RegioNews.

Купівля дорогого смартфону комунальниками викликала обурення у соціальних мережах. Люди дивуються, навіщо придбали iPhone та питають, хто і для чого його буде використовувати.

Смартфон Apple iPhone 14 Pro 128Gb Space Black комунальне підприємство придбало за 47 499 грн. Мережевий зарядний пристрій Apple 20WUSB-C Power Adapter коштував 998 грн. Захисне скло MAKE Full Cover Glue обійшлося в 449 грн, а чохол MAKE Premium Silicone – 599 грн.

Перемогу в усіх тендерах здобуло ТОВ "Комфі Трейд". Доцільність закупівлі техніки та аксесуарів в тендерній документації не уточнюється.

Директорка КП "Міська інформаційна служба” Катерина Узунова підтвердила, що, на початку жовтня вони дійсно придбали iPhone 14 Pro та аксесуари для нього. Директорка розповіла, що смартфон потрібен підприємству для створення контенту.

"У нас є свій медіахолдинг, сайт, соцмережі, ми їх дуже активно розвиваємо. Кам’янська міська рада постійно звертається до нас із проханням проводити трансляції задля прозорості депутатських комісій, виконкомів, сесій, їх дуже багато. На жаль, великою технікою ми не встигаємо це робити. І наш технічний працівник обґрунтував, що саме у "про” такий широкий формат, який може повністю захопити приміщення. І до того ж, без додаткових відеомікшерів транслювати ці стріми під YouTube. Також працівники сайтів, соцмереж дуже хотіли проводити прямі ефіри безпосередньо з місць подій”, – розповіла ТСН.ua Катерина Узунова.

За словами директорки, смартфоном користуються всі працівники комунального підприємства, а видають його під підпис. Ним не можна користуватися в особистих цілях, телефонувати та приймати дзвінки.

Вона додала, що це не перший телефон, який придбали на баланс підприємства. А коштує він дешевше, ніж професійна камера.

"Чому не 11-й, 12-й, 13-й iPhone? Ми комунальне підприємство, з білою бухгалтерією. На жаль, телефони 11 Pro, 12 Pro, аналогічні за можливостями, вже не можна купити так, через Prozorro, по безготівковому розрахунку, бо вони вже не стають на продажі. Тому ми купили останній, не 15-й, який можна було купити з серії Pro офіційно”, – пояснила Узунова.

Нагадаємо, раніше дитсадок у Кременчуці оголосив тендер на покупку термометра на 384 млн гривень.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
На Одещині правоохоронці за хабар військовим майном "позбавляли” від кримінальної справи
10 травня 2024, 11:45
У горах на Франківщині травмувався турист: допомогли рятувальники
10 травня 2024, 11:26
У Києві сталася серйозна дорожня аварія: зіткнулися два авто, є постраждалі
10 травня 2024, 11:07
У Рівному пройшов "День без повісток”, – ЗМІ
10 травня 2024, 10:55
У поминальні дні біля кладовищ чергуватиме поліція, можливі перевірки
10 травня 2024, 10:52
На Кіровоградщині затримали зрадника, який хотів скоригувати ракети по залізничних ешелонах ЗСУ
10 травня 2024, 10:34
На Херсонщині чоловік скинув з будинку снаряд і підірвався
10 травня 2024, 10:19
Нацгвардійці показали, як зупиняють штурми окупантів на Запорізькому напрямку
10 травня 2024, 09:57
Росіяни вночі вдарили по Харкову ракетою С-300, – мер
10 травня 2024, 09:26
У Броварах затримали місцевого "авторитета", який погрожував зброєю поліцейським
10 травня 2024, 09:08