UA | RU
Михайло Дяденко керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків info@regionews.ua
20 червня 2020, 11:36

Бунт "ноунеймів" незважаючи на підтримку президента Зеленського

Цікава ситуація склалася навколо призначення Міністра освіти і науки України. Не зважаючи на підтримку Президента України Володимира Зеленського, кандидатура Ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета була сприйнята в штики з боку частини народних депутатів, в тому числі – з фракції партії "Слуга Народу".
Цікава ситуація склалася навколо призначення Міністра освіти і науки України. Не зважаючи на підтримку Президента України Володимира Зеленського, кандидатура Ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета була сприйнята в штики з боку частини народних депутатів, в тому числі – з фракції партії "Слуга Народу".
Фото: Міносвіти

Зрозуміло, що першу скрипку у цьому "концерті" грали депутати з групи так званих "соросят". Але ж які цікаві аргументи вони наводили: "регіонал", плагіатор, "відрижка Табачника" (це нардеп Гео Лерос сьогодні з парламентської трибуни так обзивався).

Аргументи, скажемо, такі собі. Щодо партійності, так де хто тільки в нашому політикумі не побував. Бувало, що за парламентську каденцію нардеп змінював по три-чотири фракції/групи. Ну пішов Ректор за списком регіоналів в обласну раду. Запропонували, бо потрібні були пристойні люди у тому списку. Наприклад, що з того, що я був крайнім виконувачем обов’язків Голови політичної партії "Солідарність"? Не тієї, що нині "ЄС", яка виросла з проросійського проекту "Партия мира и единства", а ще тієї канонічної, яку Міністерство Юстиції України ліквідувало при Януковичі. Але ж це не означає, що я сьогодні в команді Порошенка.

Про "плагіат" у роботі, яка має кілька авторів – взагалі смішно писати, та й не має там по факту плагіату. Поцікавтесь у Гугла про плагіат Володимира Литвина, або ж дружини екс-посадовця В’ячеслава Кириленка, чи ще десятків високодостойників.

Насправді, побачити на посаді Міністра науки і освіти першого наймолодшого ректора в історії України, який досить успішно керував ВНЗ, було б цікаво. Людина, принаймні, пройшла всі щабельки службової драбини, має знання та досвід. На відміну від багатьох крикунів, в біографії яких нічого, крім життя за рахунок грантів і не знайдеш.

Але ж питання навіть не у фігурі кандидата в Міністри. Питання в тому, що окремі депутати занадто швидко забули, завдяки кому ними стали.

І якщо Президент та Прем’єр-міністр вважають, що на цьому етапі, ця кандидатура є найбільш підходящою, то вставати без будь яких підстав у "позу" – означає порушити правила командної гри. А це вже свого роду бунт. Проблема в тому – що Зеленський і надалі залишиться Зеленським, а імена "бунтарів" розтануть у політичній імлі наступних виборів, можливо навіть дострокових.

 
Підписуйтесь на RegioNews
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
В Одесі затримали російського агента, який наводив ракети на будівлю СБУ: хотів помститися
24 квітня 2024, 11:21
В Одесі РФ ударила по місцю зберігання несправної автотехніки
24 квітня 2024, 11:20
У Рівному чоловік випав з багатоповерхівки — перші подробиці від поліції
24 квітня 2024, 11:00
У мерії Запоріжжя заявили про тиск з боку голови ОВА та просять Зеленського втрутитись
24 квітня 2024, 10:54
Салтівський м'ясокомбінат представив свою продукцію на виставці делікатесів в Іспанії
24 квітня 2024, 10:47
В Одеській ОВА повідомили про наслідки ранкового удару росіян по місту
24 квітня 2024, 10:29
В Ужгороді поліція та військові масово вивели чоловіків з ресторану
24 квітня 2024, 10:05
Українці в Польщі влаштували бунт після заборони видачі документів
24 квітня 2024, 09:40
Які консульські послуги тепер недоступні українським чоловікам за кордоном: список
24 квітня 2024, 09:26
Під ворожим вогнем протягом доби опинилися 11 населених пунктів Запорізької області
24 квітня 2024, 09:02