UA | RU
20 жовтня 2022, 19:40

У низці областей оголошено "полювання" на порушників економії електрики. Як каратимуть

У деяких містах України візьмуться за порушників економії електрики. Санкції готуються застосовувати в Тернопільській області, в Полтаві та Кривому Розі
У деяких містах України візьмуться за порушників економії електрики. Санкції готуються застосовувати в Тернопільській області, в Полтаві та Кривому Розі
Фото з відкритих джерел

Про це офіційно повідомила місцева влада.

"Будь ласка, вимкніть її (зовнішню рекламу, - ред.), бо матимете неприємності. Поліцейські, які патрулюватимуть місто, заходитимуть у це приміщення і притягатимуть до відповідальності", - попередив голова Тернопільської ОВВА Володимир Труш.

При цьому мер Полтави Олександр Мамай заявив, що з 15:00 місто патрулює Інспекція з благоустрою разом з поліцією. Він пригрозив підприємцям, які не вимкнуть зовнішнє освітлення і не реагуватимуть на рекомендації, відключенням від електромережі.

Своєю чергою мер Кривого Рогу Олександр Вілкул оголосив про введення режиму суворої економії у зв'язку з критичною ситуацією в енергетиці. Таким чином, влада має намір запобігти повному аварійному відключенню.

За його словами, тиждень тому вже вжили таких заходів:

  • на 60% зменшено вуличне освітлення;
  • на 50% скорочено рух міського електротранспорту;
  • мінімізовано електроспоживання на спортивних і культурних об'єктах;
  • обладнання таких об'єктів як Льодова арена і ряд інших-відключено;
  • мінімізовано енергоспоживання на промислових і комунальних підприємствах міста;
  • відключені освітлення та ілюмінація в парках, скверах та інше.

"Об'єктам бізнесу вже направлені приписи повністю відключити рекламу та ілюмінацію, і вони повинні мінімізувати електроспоживання всередині приміщень. У кожному районі міста створені робочі групи, до їх складу входять представники силових структур, які жорстко контролюватимуть виконання правил режиму суворої економії електроенергії", - йдеться в повідомленні.

Крім того, з 17:00 місто патрулюють зведені мобільні бригади разом з поліцією. При цьому Вілкул вказав, що порушників відразу відключатимуть від енергопостачання.

Також, військова адміністрація Кривого Рогу звернулася до жителів міста з проханням максимально економити електроенергію.

"У період з 07:00 до 22:00 споживання електроенергії має бути максимально обмежене. Використання енергоємних побутових приладів-електродуховок, пральних машин, сушарок, електроконвекторів та інших – має бути виключено або мінімізовано", - підсумував мер міста.

Масовані атаки Росії

Вранці 10 жовтня Росія здійснила атаки на низку областей України. Зокрема, вибухи були чутні у Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській, Житомирській, Київській областях. Зафіксовані попадання в об'єкти критичної інфраструктури.

В Офісі президента закликали українців з 17: 00 до 22: 00 обмежити споживання електроенергії. 11 жовтня через дефіцит електроенергії у зв'язку з ворожими ударами по критичній інфраструктурі в Києві та області почали відключати світло.

15 жовтня російські окупанти завдали ракетного удару по одній з громад Київської області. Значних руйнувань зазнав об'єкт енергетичної інфраструктури.

17 жовтня окупанти атакували енергетичну інфраструктуру в трьох областях України. Було зафіксовано 5 ударів дронами в Києві. Пошкоджено енергетичні об'єкти та житловий будинок. Також агресор завдав ракетних ударів по критичній інфраструктурі в Дніпропетровській і Сумській областях. Сотні населених пунктів знеструмлені в результаті атаки.

18 жовтня загарбники завдали три удари по об'єкту енергозабезпечення на Лівому березі Києва, а також по об'єкту енергетичної інфраструктури в Дніпрі та об'єкту енергозабезпечення в Житомирі.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності