UA | RU
21 травня 2024, 15:37

Генштаб оновив дані про ситуацію на фронті: найбільше боїв на Покровському напрямку

фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Російські війська продовжують вести наступальні операції на фронті. Від початку доби кількість бойових зіткнень по всьому фронту зросла до 55

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на зведення Генштабу ЗСУ.

"Ворог продовжує наступальні дії на більшості напрямків. Найбільше бойових зіткнень відбувається в Донецькій області, конкретно – на Покровському напрямку. Ситуація в районах бойових дій залишається складною, але цілком контрольованою Силами оборони України", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що на півночі України агресор продовжує тероризувати прикордонні населені пункти. Завдав авіаудару по Олександрівці Сумської області, обстріляв з артилерії райони населених пунктів Красний Хутір Чернігівської області, Іскрісківщина, Волфине, Павлівка, Тур’я і Степок.

Ситуація по напрямках фронту:

На Харківському напрямку окупанти двічі атакували в районі населеного пункту Липці. Ситуація тут контрольована. Ворог завдав ракетного удару по місту Харків.

На Куп’янському напрямку протягом доби відбувалося шість бойових зіткнень. Сили оборони стали на заваді штурмовим діям російських загарбників поблизу населених пунктів Іванівка та Берестове. В районі Синьківки бій триває. Авіаційних ударів противник завдавав біля Новоплатонівки (КАБ), а також Сергіївки та Макіївки (некеровані ракети).

На Лиманському напрямку один штурм росіян відбито в районі Тернів.

На Сіверському напрямку російські війська здійснили чотири спроби атакувальних дій у районах Білогорівки, Кліщіївки, Виїмки та Роздолівки. По Спірному вдарили керованою авіабомбою.

На Краматорському напрямку ворог провів наразі дев’ять атак. Напрямки ударів агресора – Часів Яр, Іванівське, а також Кліщіївка та Андріївка. В районах двох останніх населених пунктів тривають три бойові зіткнення.

Найбільша частка боїв і надалі припадає на Покровський напрямок. Від початку доби противник уже 23 рази намагався прорвати тут наші рубежі оборони. Українські воїни відбивали атаки біля населених пунктів Євгенівка, Новоселівка Перша, Сєвєрне, Нетайлове, Яснобродівка, Невельське; продовжуються бойові зіткнення в районі Калинового, Новоолександрівки, Сокола, Уманського. Ситуація складна, але контрольована.

На Курахівському напрямку противник двічі намагався потіснити наших захисників, зокрема на напрямку Георгіївки, а також Красногорівки, де бойове зіткнення триває.

На Времівському напрямку українські воїни відбили п’ять безуспішних спроб окупантів просунутися в районі Старомайорського. Загарбники отримали гідну відсіч та відійшли.

На Оріхівському напрямку російська авіація завдала удару в районі Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку ворог двічі атакував українських захисників поблизу Кринок, що на плацдармі на лівому березі річки Дніпро, успіху не мав.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

"Сили оборони належним чином реагують на дії загарбників, вживають усіх необхідних заходів для утримання визначених рубежів та збереження особового складу, а також проводять наступальні та штурмові дії", - додали у Генштабі.

Нагадаємо, раніше прикордонники показали, як за допомогою Stinger знищили ворожий "Орлан-10".

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
На Полтавщині чоловік підірвався на гранаті: тіло загиблого виявила сусідка
05 липня 2024, 15:17
У ДПСУ попередили про затримки на одному з пунктів пропуску на кордоні з Польщею
05 липня 2024, 15:08
День без відключень світла для кожної області: в Укренерго оприлюднили графік
05 липня 2024, 14:50
На Черкащині поліцейські склали протокол на велосипедиста, який влаштував ДТП
05 липня 2024, 14:34
Мешканці Бердянська залишилися без світла та води
05 липня 2024, 14:15
На ярмарках у Києва заборонили продавати деякі продукти
05 липня 2024, 14:05
Навчальний рік у школах Львова розпочнеться раніше — рішення влади
05 липня 2024, 13:43
В Одесі три працівниці кав'ярні готували масований російський удар по військовій інфраструктурі
05 липня 2024, 13:38
На Дніпропетровщині викрили 17-річного шахрая, який продавав неіснуючі гаджети
05 липня 2024, 13:12
В Сумах сталася масштабна пожежа
05 липня 2024, 13:00