UA | RU
24 січня 2024, 17:34

Генштаб зробив заяву на тлі падіння Іл-76 під Бєлгородом

фото: росЗМІ

Збройні Сили України і надалі вживатимуть заходів контролю за повітряним простором на Бєлгородсько-Харківському напрямку

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Як йдеться у заяві, ЗСУ будуть контролювати повітряний простір задля зменшення саме ракетної загрози. Зокрема, будуть детально відстежуватись точки запусків ракет та логістику постачання росіян. Особливо мова йде про застосування засобів військово-транспортної авіації.

"Зафіксована інтенсивність обстрілів прямо повʼязана із зростанням кількості військово-транспортних літаків, що протягом останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода", – сказано у повідомленні.

З урахуванням цього, ЗСУ будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку.

Окрім цього у Генштабі нагадали, що лише за останній тиждень зі сторони Бєлгорода по Харкову та області було завдано 19 ракетних ударів.

Нагадаємо, 24 січня у Бєлгородській області Росії сталася авіакатастрофа - упав військовий транспортний літак Іл-76. Інформацію про падіння літака підтвердив губернатор Бєлгородської області Росії В'ячеслав Гладков. Він повідомив про "подію" у регіоні та заявив, що виїхав на місце. У мережі з'явилося відео падіння літака.

Згодом у Міноборони України відреагували на падіння військового Іл-76: ведуться розслідування, інформацію щодо можливих обставин катастрофи ще з’ясовують.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності