UA | RU
07 грудня 2023, 16:47

Укрзалізниця буде масово переправляти через кордон поїзди з фурами

фото: Укрзалізниця

Укрзалізниця збирається організувати перевезення вантажівок через українсько-польський кордон. Тестовий поїзд вже оглядають польські митники

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов, передає RegioNews із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Напередодні в інтернеті було оприлюднене відео, на якому залізницею рухаються навантажені на контрейлерні платформи українські фури. Ткачов підтвердив цю інформацію. У такий спосіб наші експортери намагаються вирішити проблему з перетином українсько-польського кордону, що блокується протягом місяця перевізниками Польщі.

"Зараз у нас стоїть навантажений поїзд на переході з Хрубешувом (пункт пропуску на українсько-польському кордоні Ізов – Хрубешув – ред.). У нас уже є завантажені 23 вагони контрейлерні з фурами", – сказав Ткачов на зустрічі з агроекспортерами.

За його даними, зараз українська та польська сторони узгоджують технічні питання. У польської митниці є питання щодо габаритів вантажів, а також щодо наявності в баках фур палива.

"Найближчим часом ці питання ми намагатимемося вирішити, щоб його пропустили. Щойно цей тестовий поїзд пройде і все буде добре, ми запустимо це в масовому порядку", – пообіцяв Ткачов.

Він додав, що оператором таких вантажоперевезень залізницею буде Український державний центр транспортного сервісу Ліски.

Нагадаємо, 5 грудня повідомлялося, що блокаду пункту пропуску "Ужгород − Вишнє-Нємецьке" кордоні зі Словаччиною призупинили, вантажівки через КПП рухаються у звичайному режимі.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності