UA | RU
19 червня 2023, 17:21

Протягом 2023 року майже півсотні лікарень України отримали сучасне медоснащення, — Фонд Дениса Парамонова

З початку 2023 року близько 50 лікарень з 10 областей України отримали сучасне медичне оснащення та різноманітне приладдя, що допомогло підвищити ефективність роботи лікарів

Про це повідомляється на сайті Фонду Дениса Парамонова.

Починаючи з січня 2023 року майже 50 лікарень з 10 областей України регулярно забезпечувались сучасним медичним обладнанням та різноманітним лікарським приладдям. Йдеться про медичні заклади Миколаївської, Херсонської, Харківської, Київської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Чернігівської, Черкаської та Вінницької областей.

Зокрема, у співпраці з Благодійним фондом молодіжної ініціативи "Надія", Благодійним фондом From Heart UA, Revival Foundation та Eltech Trust Фонд Дениса Парамонова передав МРТ-апарат для однієї з лікарень Донецької області, що дозволить якісно та дуже точно ставити діагноз пацієнтам під час їхнього обстеження.

"Це вкрай важливо для жителів Донеччини, адже раніше в усьому регіоні не було МРТ-апарату, що ускладнювало подальше лікування місцевих жителів. Тепер їм не потрібно їздити в інші області, щоб пройти МРТ-дослідження і отримати точний діагноз", — наголосили у Фонді Дениса Парамонова.

Крім цього, до різних лікарень України було доставлено монітори контролю стану пацієнта, УЗД-апарати, холодильні камери, спеціальні ліжка, ортопедичне обладнання, різноманітне хірургічне приладдя, розхідні матеріали та навіть автомобіль швидкої допомоги. Цього Фонду Дениса Парамонова вдалось досягти у партнерстві з Biosphere Corporation, компаніями "Медирент" та "Дойч-Фарм", Благодійним фондом "Мистецька ініціатива", Фондом Hope. UA, Future for Ukraine, групою будівельних компаній "Периметр", БО "Фундація ренесанс України" та Київською тютюновою фабрикою.

"Наразі медзаклади України працюють з величезним навантаженням, а лікарі вже на межі людських сил. Тому ми робимо усе аби полегшити їхню працю та зробити лікування українців більш ефективним. Проте, окрім медичного приладдя не слід забувати і про оснащення, завдяки якому працюють лікарні. Разом із партнерами ми забезпечили багато медзакладів генераторами для безперебійної подачі електроенергії, а також — станціями Starlink для безперебійного інтернету", — зауважили у Фонді Дениса Парамонова, наголосивши, що і в подальшому допомагатимуть в оснащенні лікарень України.

Довідка: Однойменний Благодійний фонд було засновано харківським підприємцем Денисом Парамоновим у 2020 році з метою підтримки науки, культури, спорту та збереження національної спадщини України. Серед найвідоміших проєктів меценатської організації — відновлення Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди. Рік тому Фонд також зорієнтував свою діяльність на допомогу мешканцям, які так чи інакше постраждали від бойових дій на території України. Наразі допомога вже надана майже 8500 сім’ям. До того ж Фонд надає допомогу медичним закладам країни. У партнерстві з міжнародними організаціями вже вдалося оснастити дорогим сучасним обладнанням більш ніж 45 лікарень з 10 областей України.

У своїй діяльності фонд спирається на принципи милосердя та гуманізму. Місія меценатської організації – допомога тим, хто потрапив у біду і не може з нею впоратися самостійно, збереження і популяризація культурного коду українців; персональне кредо – порядність, послідовність, відданість справі.

Нагадаємо, раніше Фонд Дениса Парамонова доставив нові меблі для кухні Фумінорі Цучіко, який переїхав до Харкова, щоб надавати підтримку місцевим жителям у час війни. Завдяки новому обладнання волонтер зможе збільшити кількість безкоштовних обідів.

Також повідомлялося, що Фонд Дениса Парамонова передав до медичних закладів бус, УЗД-апарати, холодильні камери, спеціальні ліжка для пацієнтів, приладдя для рентген-апарату, генератори і станції Starlink для безперебійного інтернету та інше різноманітне медичне приладдя.

Відомо також, що за сприяння Благодійного фонду Дениса Парамонова у одній з лікарень Донеччини був установлений МРТ-апарат. Раніше жителям регіону доводилося їздити до інших областей, щоб зробити МРТ-дослідження.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Житель Києва викликав поліцію, бо забув, де припаркував машину
01 травня 2024, 23:45
У Новій пошті прокоментували ракетний удар по сортувальному депо в Одесі
01 травня 2024, 23:37
Зеленський звільнив очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
01 травня 2024, 23:23
Росіяни атакували Одесу балістикою: виникла потужна пожежа, багато постраждалих
01 травня 2024, 22:51
Мер Ірпеня відсторонив першого заступника через скандал про розкрадання коштів
01 травня 2024, 21:45
У Золочеві зросла кількість поранених внаслідок авіаудару
01 травня 2024, 20:57
Росіяни продовжують атакувати на 7 ділянках фронту, найгарячіше – на Авдіївському напрямку, – Генштаб
01 травня 2024, 20:21
На Франківщині сталася масштабна пожежа: на підприємстві горів склад
01 травня 2024, 19:56
Прикордонники завдали влучних ударів по ворожих позиціях: відео
01 травня 2024, 19:21
Росіяни обстріляли з міномета Липці на Харківщині: загинула жінка
01 травня 2024, 18:58