UA | RU
07 квітня 2023, 19:16

ЗСУ відбили 40 ворожих атак і знищили склад боєприпасів, — Генштаб

фото з відкритих джерел

Українські захисники відбили 40 атак російських окупантів на Сході. До того ж, бійці знищили склад боєприпасів та ворожий штурмовик

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на зведення Генштабу ЗСУ.

Протягом 7 квітня росіяни завдали двох ракетних та 14 авіаційних ударів, здійснили понад 10 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському, Лиманському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби українські захисники відбили понад 40 ворожих атак на цих напрямках.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках суттєвих змін немає, ознак формувань наступальних угруповань противника не зафіксовано. У прикордонних районах Курської області загарбники продовжують інженерне обладнання місцевості. Протягом доби росіяни обстріляли населені пункти Леонівка, Грем’яч Чернігівської області; Нововасилівка, Заруцьке Сумської області, а також Гур’їв Козачок, Верхня Писарівка, Графське, Караїчне, Амбарне, Бологівка у Харківській області.
  • На Куп’янському напрямку під російські обстріли потрапили населені пункти Тополі, Фиголівка, Дворічна, Западне, Крохмальне, Гусинка, Кіндрашівка Харківської області та Новоселівське - у Луганській.
  • На Лиманському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва та Верхньокам’янського. Під артилерійські атаки потрапили Макіївка, Невське, Діброва, Кузьмине, Білогорівка Луганської області та Спірне і Берестове Донецької.
  • На Бахмутському напрямку загарбники продовжують вести наступальні дії, намагаються взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають бойові дії. Протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах Богданівки та Іванівського. Підрозділи Сил оборони відбили близько 14 ворожих атак на зазначеній ділянці. Від обстрілів РФ постраждали Васюківка, Міньківка, Бахмут, Богданівка, Іванівське, Курдюмівка, Біла Гора, Новодмитрівка, Дружба та Диліївка Донецької області.
  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового, Сєверного, Первомайського, Мар’їнки та Побєди. Найзапекліші бої на зазначеній ділянці фронту тривають за Мар’їнку, де було відбито понад 10 атак противника. Водночас ворожих обстрілів зазнали Новобахмутівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Карлівка, Георгіївка, Мар’їнка та Побєда Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку протягом доби окупанти наступальних дій не проводили. Обстріляли Вугледар, Керменчик, Новомайорське, Золоту Ниву, Шахтарське, Велику Новосілку Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники продовжують нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції. Здійснили обстріли населених пунктів. Серед них - Времівка Донецької області; Затишшя, Гуляйполе, Гуляйпольське, Білогір'я та Кам'янське Запорізької області; Гаврилівка, Берислав, Веселе, Антонівка, Берегове, Велетенське Херсонської області, а також Херсон.

Нагадаємо, в районі Мар'їнки на Донеччині Сили оборони ліквідували російський штурмовик Су-25

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Модернізовані F-16 дадуть змогу знищувати російські Су-35, — експерт про перелом у війні
28 квітня 2024, 19:00
За тиждень РФ втратила понад 6500 солдат та майже 850 одиниць техніки
28 квітня 2024, 18:00
У ДТЕК повідомили, скільки разів РФ атакувала українські ТЕС
28 квітня 2024, 17:30
Українські розвідники знищили нову російську антидронову РЛС вартістю 100 тисяч доларів
28 квітня 2024, 16:52
У Запоріжжі росіяни атакували промисловий обʼєкт – ОВА
28 квітня 2024, 16:09
Ситуація загострилась: Сирський пояснив, що відбувається фронті
28 квітня 2024, 15:52
У Запорізькому цирку з висоти зірвалися неповнолітні гімнасти – поліція
28 квітня 2024, 15:29
Окупанти атакували Дніпропетровщину дронами, загорівся приватний будинок
28 квітня 2024, 14:55
Серйозна ДТП біля Львова: легковик влетів у вантажівку
28 квітня 2024, 14:35
У Запоріжжі прогриміли кілька вибухів: видно стовп диму
28 квітня 2024, 13:49