UA | RU
16 березня 2023, 09:02

Сили оборони за добу відбили 75 атак ворога, - Генштаб

фото з відкритих джерел

Українські захисники продовжують знищувати російських окупантів. Ворог не припиняє наступальні дії та зазнає великих втрат у живій силі та техніці

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

"Основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби загарбники здійснили понад 75 атак на зазначених напрямках", - вказали у Генштабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, формування наступальних угруповань не виявлено.

На полігонах Білорусь триває підготовка підрозділів російських окупаційних військ. Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах.

Протягом доби ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Хрінівка, Тимоновичі, Берилівка Чернігівської області, Єліне, Старікове, Атинське, Волфине, Степне, Кіндратівка, Покровка та Грабовське Сумської області та Леміщине, Стрілеча, Красне, Стариця, Вовчанськ, Бочкове, Бударки, Амбарне та Колодязне Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у районах Гряниківки, Білогорівки та Спірного. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Куп'янськ, Крохмальне Харківської області, Новоселівське, Невське, Діброва і Білогорівка Луганської області, а також Колодязі, Сіверськ, Спірне та Федорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб штурмувати місто Бахмут. Нашими захисниками відбито численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка. Ворожих обстрілів зазнали населені пункти поблизу лінії зіткнення, серед них Привілля, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Часів Яр, Предтечине, Олександро-Шульгине, Курдюмівка, Озарянівка, Дачне та Шуми Донецької області.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Степове, Кам'янка, Авдіївка, Сєверне, Нетайлове, Первомайське, Невельське, Мар'їнка та Вугледар.

На зазначеній ділянці фронту, протягом минулої доби найбільше атак зафіксовано в районі Мар'їнки - 12, усі вони відбиті нашими захисниками. Ворожих обстрілів зазнали райони, зокрема Новокалинового, Кам’янки, Ласточкиного, Авдіївки, Тоненького, Георгіївки, Невельського, Побєди, Вугледара, Времівіки та Великої Новосілки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде обороні дії. Обстрілів зазнали райони населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Єгорівка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка і Кам’янське Запорізької області, Марганець - Дніпропетровської, Червоний Маяк, Токарівка, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

Протягом минулої доби Авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Наші воїни збили ворожий літак Су-25 та 13 безпілотних літальних апаратів різного типу. Підрозділи ракетних військ і артилерії, в свою чергу уразили пункт управління, 3 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 2 радіолокаційних станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.

Нагадаємо, у Донецькій області бійці 93-ї бригади Збройних Сил України знищили ще один російський літак.




18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
29 лютого 2024
"Дія" для військових: яким буде новий додаток "Армія+" та чи надсилатимуть там електронні повістки
У Міністерстві оборони анонсували запуск окремого додатку для військовослужбовців – "Армія+". Новинка буде дещо схожою на "Дію", але спочатку користуватися нею зможуть лише чинні військовослужбовці. R...
В Україні планують запустити держпрограму стимулювання виробництва будматеріалів з відходів від руйнувань
28 березня 2024, 10:51
У Дніпрі затримали російського агента: готував удар по ТЕС та військовому шпиталю
28 березня 2024, 10:51
На Херсонщині через обстріли загинули дві людини, ще четверо дістали поранення
28 березня 2024, 10:19
Поліція розшукує винуватця смертельної ДТП на Львівщині
28 березня 2024, 09:58
Росіяни вранці атакували Одещину ракетою: її знищили над морем
28 березня 2024, 09:42
У Харкові ворожі дрони пошкодили ресторан, магазин та будинки
28 березня 2024, 09:22
Кількість постраждалих через ракетний удар по Миколаєву зросла до 12 людей
28 березня 2024, 08:59
Росіяни вночі атакували Запоріжжя: фото наслідків
28 березня 2024, 08:47
Сили ППО вночі знищили 26 з 28 ворожих "шахедів”
28 березня 2024, 08:28
Ситуація на фронті та втрати росіян: інформація від Генштабу на 28 березня
28 березня 2024, 08:11