UA | RU
16 лютого 2023, 19:38

Зміни в керівництві МВС: Уряд призначив нових заступників міністра та держсекретаря

Фото: із відкритих джерел

Кабінет міністрів України призначив п’ятьох нових заступників міністра внутрішніх справ, а також державного секретаря МВС України

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на портал Міністерства внутрішніх справ України.

Державним секретарем Міністерства внутрішніх справ України призначено Інну Ящук, яка до цього виконувала обов’язки Держсекретаря МВС. Вона відповідає за організацію роботи апарату міністерства, а також, серед іншого, координує роботу закладів освіти системи МВС і системи охорони здоров’я та реабілітації.

Крім того, Кабмін перепризначив двох заступників:

  • Богдана Драп’ятого, який відповідатиме за взаємодію з Верховною Радою України та парламентськими комітетами й координуватиме роботу сервісних центрів МВС. Також на нього покладено організацію та контроль у питаннях гуманітарного розмінування.
  • Майора поліції Катерину Павліченко, яка продовжить роботу в сфері дотримання прав людини, гендерної рівності та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, а також координуватиме міжнародну діяльність МВС, процес обміну та звільнення військовополонених.

Серед призначених - троє нових заступників міністра:

  • Генерал поліції третього рангу Олексій Сергєєв, який очолював Департамент організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України, а відтепер відповідатиме, серед іншого, за стратегічне планування діяльності міністерства та впровадження і реалізацію проєктів МВС.
  • Генерал поліції третього рангу Василь Тетеря, який до призначення заступником міністра внутрішніх справ обіймав посаду заступника Голови Національної поліції. Напрямком його відповідальності будуть питання розвитку державної авіації, внутрішнього аудиту, матеріально-технічного забезпечення МВС.
  • Полковник поліції Леонід Тимченко, який очолював Департамент інформаційно-аналітичної підтримки Національної поліції України. На новій посаді він відповідатиме за цифрову трансформацію та цифровізацію сервісів системи МВС, а також куруватиме роботу Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Нагадуємо, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський загинув у авіакатастрофі 18 січня. У зв'язку із цим уряд призначив Клименка заступником міністра внутрішніх справ і поклав на нього виконання обов'язків міністра внутрішніх справ.

Верховна Рада 7 лютого ухвалила рішення про призначення на посаду міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, який до цього тимчасово виконував обов’язки керівника міністерства.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У Черкасах зіткнулися тролейбус та пожежна машина: пошкоджені ще 5 авто, є постраждалі
08 травня 2024, 23:05
Із Тиси на Закарпатті витягли одразу сімох чоловіків
08 травня 2024, 22:20
Мінінфраструктури розділять на два відомства, а Кубракова звільнять "за власним бажанням", – журналіст
08 травня 2024, 21:36
За добу – 121 боєзіткнення: Генштаб про ситуацію на фронті та втрати ворога
08 травня 2024, 20:57
Окупанти здійснили понад півтора десятка атак на Нікопольщину
08 травня 2024, 20:39
Росіяни вдарили по Запорізькому району: є поранена
08 травня 2024, 20:09
Ракетна атака на Київщину: в поліції розповіли про руйнування
08 травня 2024, 19:54
В Україну намагалися ввезти контрабандне взуття на понад 1 млн грн
08 травня 2024, 19:39
У Раді розглядають дві моделі економічного бронювання, – Арахамія
08 травня 2024, 19:18
Сили оборони знищили гармату "Гіацинт-Б", якою росіяни гатили по Харківщині
08 травня 2024, 19:05