UA | RU
16 січня 2024, 20:22

Суд відмовився передавати державі земельну ділянку ПриватБанку у Буковелі

фото: pixabay.com

Апеляційний суд Івано-Франківської області не задовольнив позов прокуратури області та залишив у власності ПриватБанку ділянку у 0,1930 га на території курортного комплексу Буковель

Про це повідомляє пресслужба банку, передає RegioNews.

Прокуратура від імені Держагентства лісових ресурсів України вимагала визнати недійсним державний акт на право приватної власності на земельну ділянку та повернути землю державі.

Апеляційний суд відмовився визнавати недійсним акт на право приватної власності на земельну ділянку і також закрив провадження щодо повернення ділянки у держвласність. Відповідно до рішення суду, такі судові спори має вирішувати господарський суд.

"Сьогодні ми відстояли нашу позицію і суд закрив провадження в частині позовної вимоги до банку з огляду на те, що господарський спір між державним ПриватБанком та Державним агентством лісових ресурсів України – непідвідомчий Яремчанському міському суду. Тільки господарський суд має розглядати цей спір", – прокоментував адвокат ПриватБанку Олег Самсонович.

У Яремчанському міському суді на розгляді перебувають ще дві справи щодо права власності ПриватБанку на земельні ділянки у Буковелі за позовом прокуратури Івано-Франківської області.

Ділянки вибули з власності держави понад 20 років тому.

ПриватБанк отримав право власності на відповідні земельні ділянки ще до націоналізації за керівництва колишніх власників.

Перші позови прокуратури було пред'явлено у 2015 році до фізичних осіб, які, на думку прокуратури, отримали земельні ділянки за підробленими рішеннями сільради.

Через кілька років після ініціювання цих позовів ПриватБанк було залучений до участі у цих справах як відповідач.

У грудні 2016 року після націоналізації ПриватБанку частина курорту Буковель перейшла у власність держави. До списку заарештованого майна потрапили й 15 земельних ділянок у с. Поляниця Івано-Франківської області, де є популярний курорт Буковель. 2/3 комплексу контролюють ПриватБанк та НБУ як кредитор. Решта належить засновнику курорту – компанії Скорзонера, офіційними бенефіціарами якої Коломойський та Боголюбов. Скорзонера була поручителем ПриватБанку за кредитами рефінансу. Як забезпечення виступили, зокрема, шість іпотечних договорів із земділянками у Буковелі. Землю Скорзонери було заарештовано, і у вересні 2017 року Печерський райсуд також заарештував 15 ділянок у Буковелі, але вирішив приховати їхні кадастрові номери.

Нагадаємо, раніше на Прикарпатті викрили незаконну оборудку із землею біля Буковеля вартістю 17 млн гривень.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності