UA | RU
05 жовтня 2021, 12:47

Рада розгляне "антиахметівський" законопроект за особливою процедурою наступного пленарного тижня

з відкритих джерел

Верховна Рада змінила процедуру розгляду законопроекту № 5600 Про внесення зміни до податкового законодавства ("антиахметівський")

Як передає RegioNews, за відповідне рішення проголосували 254 народних депутатів

Перед голосуванням на трибуну вийшов нардеп "Слуги народу", голова фінансового комітету Данило Гетманцев, щоб оголосити про те, що монобільшість хоче проголосувати законопроект по спецпроцедурі.

Опозиція почала кричати: "Ганьба!"

На що Гетьманцев відповів: "Ганьба - це коли до законопроекту вносяться 11,5 тисяч поправок, щоб завалити законопроект про внесення змін до Податкового кодексу, щоб прибрати дисбаланс в оподаткуванні, щоб прибрати політичну корупцію, яка збиралася в Податковому кодексі 30 років".

Спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що законопроект розглядатимуть наступного пленарного тижня.

Спеціальна процедура передбачає, що депутати будуть ставити на голосування тільки ключові поправки, які визначить профільний комітет. Інші поправки будуть вважатися розглянутими. Таким чином, кількість голосувань скорочується в рази.

Нагадаємо, що законопроєкт №5600 про збільшення ставок податків, акцизів та інших платежів до державного бюджету підготовлений Мінфіном внесений Кабміном в Раду на початку червня. У першому читанні законопроект був схвалений Радою 1 липня. Документ стосується як підприємств, так громадян України. Його було включено до порядку денного за рішенням Погоджувальної ради. Також він передбачає збільшення ставок оподаткування руди за що власне і був неофіційно названий "антиахметівським".

Згідно з презентацією до проекту держбюджету Міністерства фінансів, прийняття цього законопроекту дозволить зібрати у 2021 році з українців додатково 30 млрд гривень податків.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики