UA | RU
19 травня 2021, 14:27

Нардепи відхилили 12 постанов щодо скасування закону про інститут старост

Фото з відкритих джерел

Верховна Рада відхилила 12 постанов, що передбачали скасування закону щодо розвитку інституту старост

Про це пише RegioNews з посиланням на трансляцію засідання парламенту.

Жодна з постанов "Про скасування рішення ВР про прийняття у другому читанні законопроєкту "Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост" не набрала 226-ти голосів.

Автори постанов - депутати з фракції ВО "Батьківщина" аргументували необхідність скасування закону щодо розвитку інституту старост порушенням вимог регламенту ВР.

Інші ініціатори постанов - депутати з фракції партії "Європейська солідарність" пояснювали доцільність скасування закону тим, що запропоновані документом зміни до закону "Про Конституційний Суд України" не стосуються правової регламентації інституту старост, а тому не повинні включатися до цього законодавчого акта.

Зазначимо, що відхилення постанов розблоковує підписання закону №4535 "Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост".

Нагадаємо, що закон про інститут старост парламент ухвалив 15 квітня. Однак після того у ВР внесли 12 постанов про його скасування, які заблокували підписання документа.

11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...