UA | RU
27 січня 2021, 15:59

Зеленський відкликав закон про розгін Конституційного Суду

Документ так і не розглянули в профільному комітеті
Документ так і не розглянули в профільному комітеті
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський відкликав з Верховної ради свій законопроект "Про відновлення довіри громадськості до конституційного судочинства". Документ був зареєстрований під №4288.

Як пише RegioNews, про це свідчать дані на сайті ВР.

Останній етап проходження документу - 27 січня проект відкликано. Таким чином, він знятий з розгляду парламенту.

Зазначено, що 29 жовтня глава держави вніс законопроект до ВР і визначив його як невідкладний. При цьому його так і не розглянули в профільному комітеті.

Що пропонував закон президента

Документ передбачав визнати неправосудним (нікчемним) рішення Конституційного суду України щодо скасування е-декларування як таке, що прийняте у приватних інтересах суддів КСУ, є свавільним та необґрунтованим.

Проект пропонував забезпечити безперервність дії норм Кримінального кодексу України, ЗУ "Про запобігання корупції" незалежно від рішення КСУ від 27 жовтня 2020 року № 13-р/2020 у справі № 1-24/2020(393/20).

Підкреслимо, закон передбачав припинення повноважень складу Конституційного суду України. Документ пропонував забезпечити добір й призначення суддів КСУ у порядку, встановленому Конституцією України та ЗУ "Про Конституційний суд України".

Відомо, що 28 грудня голові Конституційного суду України Олександру Тупицькому було повідомлено про підозру у вчиненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також у наданні завідомо неправдивих показань свідка.

29 грудня Зеленський усунув Тупицького від посади судді КСУ на два місяці.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики