UA | RU
15 жовтня 2020, 10:21

Кандидатка в мери одного з міст Київщини заявила про можливі фальсифікації на виборах у декількох громадах області

У чотирьох громадах зареєстрували тисячі нових виборців
У чотирьох громадах зареєстрували тисячі нових виборців
Фото: з відкритих джерел

У Київській області на місцевих виборах можливі фальсифікації через те, що тисячі людей змінили виборчу адресу перед днем голосування. Найбільше новоприбулих виборців у Гатному, Борщагівці, Ірпені та Білогородці.

Як передає RegioNews, про це в блозі на "Українській правді" написала кандидатка в мери Ірпеня Михайлина Скорик-Шкарівська.

Найбільше людей забажали змінити свою адресу в Борщагівській сільській громаді – +3087 або 8% виборців, в місті Ірпінь – +2294 або 4% та Білогородській сільській громаді – +1085 або 5%", – зазначає вона.

За її словами, щоб подолати 5% бар'єр партіям потрібно набрати: для Борщагівської громади - 953 голоси виборців, для Білогородки - 519, для Ірпеня - 1334. "Тобто саме стільки голосів, а насправді ще менше, повинна набрати партія для заходу в місцеву раду хоча б у мінімальному складі. Неозброєним оком видно, що ці цифри менші за кількість "новоприбулих" в ці громади виборців", – йдеться в блозі.

У Борщагівській ОТГ "гастарбайтери" можуть потенційно завести в місцеву раду три нові нікому невідомі партії або створити потужну підтримку для когось одного із великою претензією на "золоту акцію", – пише Скорик-Шкарівська.

За її розрахунками, зі 100% виборців, які зареєстровані і станом на кінець вересня мають виборчою адресою відповідні громади Бучанського району, на вибори прийде 50%. "Це дуже оптимістичний сценарій з огляду на коронавірус і той факт, що мова йде про місцеві вибори. Від цієї цифри порахуємо 5% – прохідний бар’єр для політичної партії, яка хоче пройти до місцевої ради, де мешкає понад 10 тисяч виборців", – зазначає вона.

Раніше повідомлялось, що жителів околиць Запоріжжя групами привозили до відділів реєстрації виборців для масової зміни виборчих адрес за обіцянку грошової винагороди.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися