UA | RU
10 березня 2020, 19:36

Миколаївські школи самостійно закриваються на карантин

У вівторок, 10 березня, в соціальних мережах почали масово обговорювати закриття шкіл міста Миколаєва на карантин через високий рівень ГРВІ у дітей
У вівторок, 10 березня, в соціальних мережах почали масово обговорювати закриття шкіл міста Миколаєва на карантин через високий рівень ГРВІ у дітей
Фото: unsplash

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на місцеві ЗМІ.

Так, головний лікар Миколаївського обласного центру лікування інфекційних захворювань Світлана Федорова обурилася, що управління освіти не закриває школи на карантин, коли поріг захворюваності на грип перевищено в 4 рази. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Головний лікар зазначила, що на тлі інших вірусів підвищується ризик заразитися коронавірусом. Тому їй незрозуміло, чому управління освіта не дає команду негайно закрити навчальні заклади на карантин.

"Добре, звичайно, спрацювало закриття шкіл на карантин, коли не був поріг і близько перевищено по грипу. Зараз поріг у 4 рази, якщо не вище 5. Школи палають. Чого чекаємо? Коронавіруса? Так на тлі інших вірусів він ще палкіше працює. І наявність грипу або аденовірусу не виключає можливість захворіти на коронавірус. Сьогодні не зрозуміла позиція управління освіти. У класах з 40 чоловік 10 на уроках. Яка команда потрібна і звідки для закриття шкіл?", - написала вона.

Перевищення епідпорогу підтвердив і заступник директора ДУ "Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України" Олександр Ігнатенко.

"На сьогоднішній день по Миколаївській області перевищення 14%, по обласному центру на 2%, а по районах перевищення зафіксовані в Первомайському, Березанському, Братському, Новоодеському, Очаківському та в м. Южноукраїнськ. Епідеміологічний поріг по області не дуже перевищений", - пояснив він виданню СВІДОК.info.

А ось виданню Новини-N перший заступник міського голови Володимир Криленко повідомив, що на сьогоднішній день у школах міста не перевищений епідеміологічний поріг захворювань.

"Незважаючи на те, що епідеміологічний поріг не перевищено, школам не заборонено приймати рішення самостійно, ініціюючи скасування занять. Поки ми не готові сказати, що необхідно закрити всі установи на карантин. Завтра у нас буде робоча нарада, ми ще раз обговоримо необхідність закриття шкіл, - сказав Криленко.

Пізніше управління освіти Миколаївської міськради повідомило, що 11 березня у зв'язку з високою захворюваністю на грип та ГРВІ призупиняється освітній процес у двох навчальних закладах Миколаєва.

Вирішили закрити на карантин загальноосвітню школу №27 та спеціалізовану школу мистецтв і прикладних ремесел "Академія дитячої творчості".

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
На Сумщині за державну зраду судитимуть сім'ю агентів ФСБ РФ
19 квітня 2024, 18:45
В Ужгороді жінки натовпом накинулися на працівників ТЦК
19 квітня 2024, 18:35
У центрі Києва горіла квартира: загинули тварини
19 квітня 2024, 18:12
Кадрові перестановки у Кабміні: названо прізвища міністрів, які можуть втратити посади
19 квітня 2024, 18:01
Поблизу Бахмута двох окупантів ліквідували скидами з дрона: відео
19 квітня 2024, 17:35
Під час удару по Луганську був ліквідований високопоставлений російський офіцер
19 квітня 2024, 17:34
Терор Дніпропетровщини: українські військові збили чергову ворожу ракету
19 квітня 2024, 17:02
Більше дронів: німецький виробник БпЛА відкрив новий завод в Україні
19 квітня 2024, 16:59
Обстріл центру Білопілля на Сумщині: подробиці та фото з місця влучання
19 квітня 2024, 16:40
Одещина під ударом: РФ атакувала припортову інфраструктуру
19 квітня 2024, 16:36