UA | RU
31 січня 2024, 16:37

У Гринкевичів знайшли віллу-самобуд посеред лісу у Львові

фото: facebook.com/LubomyrZubach

У львівській мерії виявили, що особняк, який збудувала скандальна родина Гринкевичів, був зведений без необхідних дозволів. Будинок своїм подвір’ям заліз на землі природо-заповідного фонду. Будівництво захопило дві комунальні ділянки, а басейн залили на території, де мали б бути сади

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник мера Львова з містобудування Любомир Зубач, передає RegioNews.

"Гринкевичі збудували віллу у Львові без дозволів. При цьому так виглядає, що прихопили міську землю і "трохи" лісу. Басейн там, де мали би бути сади. Особняк, що своїм подвір’ям заліз на землі природо-заповідного фонду. Захоплення двох комунальних ділянок. Та самовільна дорога через ліс. І, звичайно, без жодного дозволу. Ну від структур ЛМР точно. Так родина Гринкевичів розбудовувалася у Львові", - йдеться у повідомленні.

Чиновник зазначив, що про віллу-самобуд посеред лісу у мерії дізналися із запиту від журналістів. Він наголосив, що щодо оформлення чи оренди землі, як і стосовно дозволів на спорудження будинку власники до Львівської міської ради не звертались.

За словами Зубача, будинок збудований у районі вулиці Тракт Глинянський, а точніше – вулиці Лодія – Наступальна.

"Це колишні землі садового товариства під назвою Споживче товариство "Пролісок", які міська рада передала членам цього ж товариства в приватну власність ще далекого 1998 року. Треба сказати, що це фактично у лісі і до ділянок, які нас цікавлять, нема міської дороги. Туди можна потрапити хіба через подвір’я сусідів. І то не на авто. Або ж через ліс. Очевидно, щоб збудувати цілу віллу на сотні квадратних метрів, потрібен був заїзд для будівельної техніки. І саме для цього, так виглядає, просто посеред лісу прорубали дорогу", - розповів посадовець.

У будівельних реєстрах – жодних будівельних паспортів чи дозволів на будівництво.

Львівська міська рада уже скерувала листи в усі можливі інстанції, аби ті вжили заходів відповідно до своїх повноважень – мова, зокрема, про Держгеокадастр, Державну екоінспекцію, Нацполіцію, Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства та Філію "Львівське лісове господарство” ДCГП "Ліси України.

Зазначимо, раніше журналісти з'ясували, що квартири дружини Ігоря Гринкевича Світлани так і не були арештовані, попри заяву Державного бюро розслідувань ще на початку січня.

Раніше ЗМІ оприлюднили документи, які свідчать, що Львівська обласна державна адміністрація активно ховає сліди, які б вказували на тісну співпрацю зі скандальною родиною Гринкевичів. З компаніями Гринкевичів почали розривати договори навіть без пояснення причин.

Нагадаємо, львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича затримали на спробі підкупу одного з керівників слідчого управління ДБР. Бізнесмен пропонував 500 тис. доларів за зняття арешту з майна підконтрольних йому компаній, накладеного в рамках кримінального провадження. Компанії Гринкевича є одним із найбільших постачальників Міноборони, розслідування щодо зловживань на закупівлях триває. За попередніми даними, сума збитків складає понад 1 млрд грн.

Гринкевичу, його сину Роману та ще трьом керівникам підконтрольних їм компаній, оголосили підозри. 18 січня Державне бюро розслідувань оголосило в розшук Романа Гринкевича.

22 січня Романа Гринкевича затримали в Одесі при спробі виїхати з України. Державне бюро розслідувань оприлюднило кадри затримання Романа Гринкевича.

Читайте також: Крах топ-постачальника Міноборони: хто такий Ігор Гринкевич і чому до його фірм у силовиків є претензії

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Жителька Львівщини намагалась нелегально провезти з Польщі 200 мобільних телефонів
04 травня 2024, 03:46
Скільки в Україні досі залишається церков Московського патріархату: статистика по областях
04 травня 2024, 02:25
На Полтавщині у водоймі знайшли труп жінки
04 травня 2024, 00:48
У Житомирі викрили трьох викладачів ліцею, які поширювали кремлівську пропаганду
03 травня 2024, 23:43
На Запоріжжі HIMARS спалив російський ЗРК "Тор"
03 травня 2024, 22:30
У Запоріжжі наркоторговець пропонував поліцейському 10 тисяч доларів за вільний продаж метадону
03 травня 2024, 21:52
На Куп’янському напрямку тривають активні бої, ворог змінює тактику – ОВА
03 травня 2024, 21:13
Ракетна небезпека: по всій території України оголошена повітряна тривога
03 травня 2024, 20:42
Україна завершує будівництво фортифікацій на пʼяти напрямках — Міноборони
03 травня 2024, 20:33
На Харківщині ППО знищила російський дрон
03 травня 2024, 20:07