UA | RU
04 січня 2024, 10:41

Польські фермери відновили протест на кордоні: яка зараз ситуація на пунктах пропуску

фото: facebook.com/serhiy.derkach

Станом на ранок 4 січня на кордоні з Польщею заблокованими для вантажівок залишаються три напрямки: "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова". Водночас польські фермери відновили блокування пункту пропуску "Шегині-Медика"

Про це повідомили речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у ефірі телемарафону та "Суспільне", передає RegioNews.

"Якщо говорити про напрямок вантажоперевезень, то заблокованими залишаються три напрямки: "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова". І на всіх цих трьох напрямках в бік України в чергах на території Польщі перебувають десь 1400 вантажних транспортних засобів" , – розповів речник ДПСУ.

За його словами, примітним залишається те, що найменше вантажівок пропускається через найбільший інфраструктурний напрямок – "Ягодин-Дорогуськ". За минулу добу кордон там перетнули близько 100 транспортних засобів.

"По напрямку пункту пропуску "Шегині" рух на даний момент ще відбувається, блокування ми не бачимо. Маємо попередню інформацію від польських колег про те, що такі дії з поновлення блокування руху можуть відбутися після дев’ятої години за польським часом", – розповів Демченко.

Він повідомив, що у пункті "Шегині" все одно залишаються черги у зв’язку з великою кількістю вантажівок на території Польщі, які очікують на можливість в’їзду до України. Йдеться про близько 800 транспортних засобів.

Водночас "Суспільне" поінформувало, що польські фермери відновили акцію протесту на пункті пропуску "Шегині-Медика" і почали блокувати там рух.

"Якщо говорити про рух легкових автомобілів, перевезення пасажирів автобусами, то це загалом треба вести мову про пасажиропотік. За цей період він досить динамічний. Він може як і зростати до 149 тисяч осіб за добу як на в’їзд, так і на виїзд з України, і може падати до 33 тисяч за добу в обох напрямках", – розпівів речник ДПСУ.

Він додав, що після 1 січня пасажиропотік знову зростає. Так, за останню добу кордон перетнуло 100 тис. людей на в’їзд та на виїзд. Зараз прикордонники фіксують здебільшого виїзд людей з України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у 2023 році протягом 11 місяців було зафіксовано понад 32 млн перетинів кордону в Україні. Водночас різниця між тими, хто виїхав та тими, хто повернувся до України, складає менше 1%. Йдеться про 142 тисячі осіб.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності