UA | RU
04 січня 2024, 20:43

СБУ оголосила підозру соратниці гауляйтера Аксьонова, яка готує дітей до війни проти України

Фото: СБУ

Зрадниця Ані Григорян - "заступниця" очільника окупаційного "комітету молодіжної політики Криму", Служба безпеки України повідомила їй про підозру. Вона причетна до підготовки дітей до війни проти України

Як інформує RegioNews, про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборантку Ані Григорян - "заступницю" голови окупаційного "комітету молодіжної політики Криму".

На цю "посаду" її призначили за особистої протекції гауляйтера Сергія Аксьонова в листопаді 2022 року для масового нав'язування кремлівської пропаганди серед підростаючого покоління.

Перебуваючи в лавах загарбницького "уряду", Григорян публічно закликає кримських школярів готуватися до війни проти України і вступати в російські військові училища. З такими "тезами" вона виступала перед сотнею учнів у Форосі на шкільних зборах восени цього року.

Фігурантка очолює так званий "центр військово-патріотичного виховання "Авангард", який створений окупантами на території півострова.

Там російські інструктори навчають місцевих школярів 9-11 класів тактики ведення бою та проводять з дітьми вогневу підготовку із застосуванням різних зразків стрілецького озброєння.

"Окрім військового "курсу" учнів "обробляють" ідеологічно, щоб сформувати в них вороже ставлення до нашої держави та підготувати до участі в бойових діях проти Сил оборони України", - йдеться у повідомленні.

Щоб примусово залучити дітей до "Авангарду", колаборантка дає прямі вказівки директорам шкіл і проводить відповідну роботу з батьками.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Григорян про підозру за фактом колабораційної діяльності.

Оскільки фігурантка перебуває на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти нашої держави. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Служба безпеки викрила керівництво російської православної церкви на створенні власних приватних військових компаній на території РФ. За вказівками Московського патріархату їхні ПВК займаються вербуванням та бойовою підготовкою найманців для війни проти України.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності