UA | RU
20 січня 2024, 11:09

Суд обрав запобіжний захід брату бізнесмена Мазепи

Фото:Олександра Некращук / NV

Вночі 20 січня брата Ігоря Мазепи Юрія, який є одним із чотирьох затриманих у справі про злочинну організацію, суд відправив під варту з альтернативою застави 44 мільйони гривень

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на адвоката Артема Крикуна-Труша, передає RegioNews.

Прокуратура просила призначити Юрієві Мазепі заставу розміром 500 мільйонів гривень.

"Ми збили заставу з 500 млн, в 10 разів. Також заздалегідь оплатили платну камеру, їдемо проконтролювати", - сказав адвокат.

Юрія Мазепу, за словами адвоката Тараса Пошиванюка, також підозрюють в участі у злочинному угрупованні. Однак, він заявив, що подробиць не знає.

Зазначимо, Печерський районний суд 19 січня за клопотанням Офісу генпрокурора обрав запобіжний захід інвестбанкіру, засновнику Concorde Capital Ігорю Мазепі у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 349 мільйонів гривень.

Також Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід двом фігурантам справи, до якої причетний Ігор Мазепа. Їх помістили під арешт з можливістю застави.

Нагадаємо, власника інвесткомпанії Concorde Capital Ігоря Мазепу затримали вдень 18 січня під час проходження україно-польського кордону на КПП "Медика – Шегині”.

На об'єктах Cocorde Capital 18 січня почалися обшуки. У компанії стверджують, що слідчі дії відбувалися без ухвали суду, в бізнес-центрі вибили двері.

За версією ДБР, Мазепа нібито є організатором схеми протиправного заволодіння землями на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС.

Читайте також: Про що думає бізнес, коли чує про арешт Мазепи

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності