UA | RU
11 січня 2024, 13:45

СБУ викрила ще 5 проросійських агітаторів: серед них – блогер, який дискредитував воїнів ЗСУ

фото: СБУ

Служба безпеки викрила у різних регіонах України ще п’ятьох ворожих агітаторів, які проводили інформаційні диверсії проти України

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає RegioNews.

Зловмисники публічно виправдовували збройну агресію рф та воєнні злочини рашистів, а також популяризували окупаційні угруповання росії.

За даними слідства, фігуранти поширювали прокремлівські наративи у громадських місцях під час спілкування з оточуючими та на власних сторінках популярних соцмереж.

Більшу частину деструктивного контенту ворожі поплічники підхоплювали з пропагандистських інтернет-ресурсів країни-агресора і подавали їх нібито від імені пересічних громадян України.

Так, у Києві викрили столичного блогера, що займався дискредитацією українських захисників. Для цього він робив репости провокативних стрімів, в яких поширював фейки про військовослужбовців ЗСУ.

На Дніпропетровщині викрили ще чотирьох пропагандистів. Один із них – мешканець Павлоградського району. Зловмисник публікував в "Одноклассниках" власні дописи на підтримку загарбників, у тому числі героїзував найманців з російської приватної військової компанії "Вагнер".

Іншим фігурантом виявився підприємець із Дніпра. Задокументовано, що поблизу одного з міських парків він привселюдно закликав людей допомагати рашистам у війні проти України.

Ще один мешканець з регіону, Кривого Рогу, активно репостив ворожу пропаганду з прокремлівських телеграм-каналів, які підконтрольні спецслужбам рф.

Крім того, на інформаційно-підривній діяльності викрито співробітницю одного з медзакладів Павлограда. У телефонних розмовах зі своїми родичами з росії вона виправдовувала тимчасову окупацію частини території України.

Прихильникам рашизму повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 та ⁠ст. 436-2.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше контррозвідка Служби безпеки України у Запоріжжі затримала ще одного агента російської воєнної розвідки, який "полював" на оборонні заводи міста.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності