UA | RU
30 червня 2023, 16:34

Кияни обурені станом укриттів, які голова Оболонської РДА Фесик визначив придатними для користування

Укриття, інформацію про які подав до Київської міської державної адміністрації голова Оболонської РДА Кирило Фесик, не придатні для використання

Про це заявила політична експертка Світлана Кушнір на своїй сторінці у Facebook.

За словами Кушнір, останнім часом столичні чиновники, в тому числі і очільник Оболонської РДА, почали частіше заявляти, що вони підготували укриття для того, щоб кияни могли ними користуватися у разі ракетної небезпеки, а КМДА нібито не додала ці укриття на інтерактивну мапу.

"Останніми днями в ефір телемарафону зігнали всіх "слуг" - голів РДА, щоб вони по черзі розповідали, які вони молодці, підготували всі укриття, а поганий мер не наніс їх на карту. Наступним розповідати про це випустили голову Оболонської РДА Кирила Фесика. Він добросовісно жалівся, що не всі укриття, які він подавав у КМДА, є на інтерактивній мапі укриттів. Тому, мовляв, люди не знають і не користуються чудовими сховищами, в яких є все (можливо, навіть барабани і овочерізки)", - йдеться у дописі.

При цьому експертка наголошує, що жителям Оболонського району невідомо, за якими адресами знаходяться ті відремонтовані та обладнані укриття, про які розповідає Кирило Фесик.

"На жаль, жодної адреси цих зразкових укриттів, про які начебто ніхто не знає, пан Фесик не навів. Шкода. Бо багато кому з оболонців напевно було б цікаво і корисно", - зазначила вона.

При цьому Кушнір зауважила, що значною частиною укриттів, які були подані Оболонською РДА у міську адміністрацію, користуватися практично неможливо. Вона продемонструвала фото укриття у будинку за адресою вул. Героїв полку "Азов", 3-а, в якому розміщені каналізаційні труби.

"Втім, можемо подивитись взагалі на укриття, які пан Фесик подавав у КМДА як облаштовані і придатні для перебування в них киян. Ось документ укриттів, які Фесик подав у КМДА. Беремо будь-яку адресу. Наприклад, Малиновського, 3-а. Зараз це вже вул. Героїв полку "Азов", 3-а. Подивіться лише на фото цього укриття. На думку Фесика, у цьому укритті, крім тонни нечистот, серед труб, мають поміститися 60 людей. Саме ці укриття "слуга народу" Фесик подавав як придатні для киян. У мене лише одне питання: у це гівно і труби "слуги" передбачали постачання барабанів чи і так зійде?" – написала вона.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що голова Оболонської РДА Кирило Фесик спільно з депутатом Київради від "Слуги народу" Владиславом Трубіциним, який є фігурантом кримінальної справи про корупцію, вимагав у київського освітянина Олега Попова 100 тис. доларів за можливість взяти в оренду приміщення в Оболонському районі під свій освітній проєкт. Окрім хабаря, Трубіцин і Фесик, за словами Попова, вимагали в нього долю у бізнесі.

Також відомо, що фонд "Рідна Оболонь", який заснували Трубіцин і Фесик збирав кошти на скандальних аукціонах, організованих Трубіциним. За період із серпня по листопад 2022 року було організовано чотири благодійні аукціони, метою яких було оголошено збір коштів на допомогу ЗСУ та загонам територіальної оборони. На кожному з таких аукціонів збиралося близько 3-4 млн гривень, що за підсумками чотирьох заходів становило 14,5 млн гривень. Втім, куди насправді пішли ці кошти досі невідомо, адже депутат так і не відзвітував про Також аукціони Трубіцина містили ознаки шахрайства – в аукціонах брали участь підставні особи.

На початку червня стало відомо, що Фесик після низки корупційних скандалів вийшов зі списку засновників та власників фонду "Рідна Оболонь". Також фонд змінив назву та адресу реєстрації.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
РФ завдала більше 300 ударів по Запорізькій області, зруйновані житлові будинки
28 квітня 2024, 12:54
На Дніпропетровщині ППО збила два російські дрони-розвідники
28 квітня 2024, 12:32
Вранці окупанти вдарили по Миколаєву: є руйнування в історичній частині міста
28 квітня 2024, 12:10
ЗСУ ліквідували майже 1100 окупантів: втрати РФ за добу
28 квітня 2024, 11:46
Експерт розповів, чому модернізовані КАБи стали серйозною проблемою для ЗСУ
28 квітня 2024, 11:23
У Запоріжжі повітряні гімнасти зірвались з висоти під час вистави: постраждали підлітки
28 квітня 2024, 10:59
Вночі Повітряні сили знищили всі "Шахеди", якими РФ атакувала Україну
28 квітня 2024, 10:31
На Запоріжжі Сили оборони спалили російський бронетранспортер
28 квітня 2024, 10:00
Росіяни активно наступають на Донеччині та Харківщині – Генштаб ЗСУ
28 квітня 2024, 09:45
На Херсонщині росіяни вбили молодого чоловіка
28 квітня 2024, 05:10