UA | RU
09 жовтня 2023, 18:09

Колаборанту Сальдо оголосили нову підозру: подробиці

фото: t.me/SALDO_VGA

Правоохоронці оголосили нову підозру так званому "голові Херсонської області" у фінансуванні окупаційних силовиків. Вони катували людей і скоювали інші злочини

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Херсонську обласну прокуратуру.

Для збереження нелегітимної влади та підтримки її силовим шляхом окупаційний очільник регіону, яким є Володимир Сальдо, забезпечував діяльність незаконного збройного формування.

Йдеться про так звану "Державну службу безпеки Херсонської області", яку він фінансує на мільйони російських рублів.

"За допомогою підпорядкованого йому збройного формування здійснювався тиск на жителів області. Одним із задокументованих фактів є видання наказу окупаційним очільником про затримання та катування підприємця, щоб змусити його перереєструвати бізнес за російським законодавством", - йдеться в повідомленні.

Злочини окупаційних "силовиків"

Правоохоронцями ідентифіковано представників незаконного збройного формування - двох "оперуповноважених" і чотирьох так званих "начальників відділів", серед них громадянина РФ.

Він забезпечував фінансові операції та здійснював контроль і розподіл виділених Росією грошей для збройного формування.

Діючи спільно, у змові з іншими військовослужбовцями Росії, вони відшукували та затримували громадян України, проукраїнських активістів, противників окупаційної влади, інших цивільних осіб.

Людей тримали в нелюдських умовах, до них застосовували психологічне та фізичне насильство, тортури електричним струмом.

Сальдо і група окупантів отримали підозри

Прокуратура повідомила, що окупаційному голові Херсонської області Володимиру Сальдо заочно повідомлено про підозру у фінансуванні не передбаченого законом збройного формування, віддачі наказу про жорстоке поводження з цивільним населенням і вчиненні інших порушень законів і звичаїв війни.

Дії чотирьох учасників кваліфіковано як держзраду, участь у не передбаченому законом збройному формуванні, жорстоке поводження з цивільним населенням і вчинення інших порушень законів і звичаїв війни.

Так званому "головному фінансисту" інкримінується участь у не передбаченому законом збройному формуванні. І ще одному - жорстоке поводження з цивільним населенням та вчинення інших порушень законів і звичаїв війни.

Нагадаємо, раніше активи гауляйтера "Херсонської області рф" Володимира Сальдо, його колишньої дружини та доньки конфіскували й передали державі.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...