UA | RU
01 листопада 2022, 18:23

СБУ оголосила підозру очільнику Херсонського "Морського флоту РФ"

Фото: СБУ

Служба безпеки оголосила підозру очільнику Херсонського "Морського флоту РФ". Чоловік сприяв перекиданню на правий берег Дніпра техніки окупантів

Про це повідомили в пресслужбі СБУ, пише RegioNews.

Як стало відомо, співробітники СБУ повідомили про підозру трьом зрадникам, які перейшли на бік ворога. Серед них – керівник створеного росіянами так званого "государственного унитарного предприятия "Херсонский морской торговый порт".

"Встановлено, що він забезпечував переправлення військової техніки і боєприпасів РФ для окупаційного угруповання на правому березі Дніпра. Для цього надав плавзасоби підприємства, які використовувались під час зведення мостових переправ через Дніпро. Також "посадовець" брав участь у розграбуванні захоплених підприємств воднотранспортної галузі регіону для передавання викраденого майна на користь РФ", - розповіли в СБУ.

Пізніше стало відомо, що зрадник - колишній чиновник Укрводшляху. У червні цього року він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і вступив до лав окупаційної адміністрації Херсона.

"Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) КК України. Крім цього, на Херсонщині задокументовано злочинну діяльність призначеного загарбниками "голови" селища Миролюбівка", - додали в СБУ.

Чоловік з власної ініціативи допомагав окупантам - він надавав їм інформацію стосовно учасників АТО та українських правоохоронців. Водив представників окупаційної влади місцевістю, тим самим допомагаючи їм формувати логістику.

"Ще одну колаборантку викрито на Луганщині. Нею виявилася колишня директорка гімназії в Біловодську, яка добровільно погодилася очолити місцевий ліцей, підпорядкований окупаційній адміністрації "ЛНР". За вказівкою агресора вона організувала "навчальний процес” з використанням російських "підручників” і "методичок”, а педагогів направила на "перепідготовку” до РФ", - розповіли в пресслужбі СБУ.

Жінка на "посаді" агітувала дітей підтримувати окупантів. Також у школах вона хотіла створити "юнармію РФ".

Зараз СБУ встановила місця перебування всіх трьох зловмисників, задокументувала їхні злочинні дії і проводить комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Херсонщині затримали чотирьох організаторів псевдореферендуму.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності